Cesc Fàbregas i Milan Badelj na Euru 2016.

 MEHDI FEDOUACH/AFP/PROFIMEDIA
‘NISAM TUŽAN‘

Legendarni Španjolac objesio kopačke o klin i pohvalio se novim poslom: ‘Dat ću sve od sebe u novoj avanturi‘

Za reprezentaciju je skupio 110 nastupa, osvojio dva Europska prvenstva i jedno Svjetsko prvenstvo
Piše: SNObjavljeno: 01. srpanj 2023. 19:17

S velikom tugom, stiglo je vrijeme da objesim kopačke... Tim je riječima Cesc Fàbregas otvorio priopćenje na Twitteru kojim se i službeno oprostio od nogometa. U svibnju je proslavio 36. rođendan, a zadnji angažman imao je u talijanskom klubu Como, u čijem vlasništvu ima i svoj udio.

Španjolski veznjak tijekom 20 godina duge karijere nastupao je u tri od pet najjačih europskih liga, a prva sjećanja vraćaju nas na njegovu epizodu u Arsenalu. Dres Topnika nosio je sedam godina, nakon čega je odradio trogodišnji mandat u Barceloni, a zatim se vratio na Otok i potpisao za Chelsea. Poslije pet godina na Stamford Bridgeu 2019. je otišao prema Monacu, da bi za Como odigrao jednu, zadnju sezonu u karijeri. No, u posljednjem dijelu priopćenja, otkrio je i čime će se baviti u novom poglavlju života.

"Nisam tužan, jer ću krenuti novim putem: trenirati B i mladu momčad Coma. Ova momčad mi je osvojila srce od prve minute, sreli smo se u savršenom trenutku moje karijere. Dat ću sve od sebe u ovoj novoj avanturi. Nakon 20 nevjerojatnih godina punih odricanja, radosti i strasti, došlo je vrijeme da se još jednom zahvalim i pozdravim najljepši sport na svijetu. Volio sam svaku minutu", napisao je Cesc.

Za španjolsku reprezentaciju skupio je 110 nastupa, a u osobnu trofejnu riznicu dodao je i osvojeno Svjetsko prvenstvo i dva naslova na Europskom prvenstvu.

Linker
03. svibanj 2024 12:26