JOAQUIN CORCHERO/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Joaquin Corchero/zuma Press/profimedia
U ZALASKU KARIJERE

Legendarni Španjolac zabio za pobjedu pa zaplakao: ‘Jutros nisam mogao hodati, ne mogu se ni igrati s djecom‘

Problemi s kukovima godinama ‘razaraju‘ Navasa, koji će u prosincu objesiti kopačke o klin
Piše: SNObjavljeno: 15. rujan 2024. 22:34

U španjolskom velikanu Sevilli već neko vrijeme ne cvjetaju ruže. Uzburkale strasti nakratko je primirilo osvajanje Europske lige prije dvije sezone, međutim Andalužani su itekako svjesni da su borbu za vrh u domaćem prvenstvu već nekoliko godina zamijenili onom u kojoj do zadnjih kola strepe o svom prvoligaškom statusu.

Nije po tom pitanju bolje krenula ni ova sezona, u uvodna četiri kola Sevilla je zabilježila tek dva remija i dva poraza, no kratko otrježnjenje pomalo očajnim navijačima donijelo je subotnje slavlje nad Getafeom. Da stvar bude bolja, pobjedonosni i jedini pogodak na utakmici zabila je legenda kluba Jesus Navas.

38-godišnji Španjolac, obuzet emocijama, proplakao je po završetku susreta. Bile su to prvenstveno suze radosnice, no i one potaknute svime prethodno iznesenim, kao i srećom, ljutnjom, olakšanjem, no i boli, odnosno borbom s vlastitim tijelom koju Navas već duže vrijeme vodi.

- Prije samo dva dana bio sam zabrinut jer nisam mogao hodati. Trener je to znao, moja žena i obitelj. Jutros sam se ponovno ustao s tom boli, ali dao sam sve od sebe i nastavio.

Problemi s kukovima godinama ‘razaraju‘ Navasa, a iako bi za voljenu Sevillu vjerojatno bio spreman i do pedesete igrati, odlučio je na kraju godine objesiti kopačke o klin. Fizičko zdravlje ipak je preveliki uteg, a sudeći po njegovim izjavama, zapanjujuća je Navasova upornost da iz tjedna u tjedan izlazi na travnjak pomoći najdražem klubu.

- Zašto ova žrtva? To je moja Sevilla, želja je jača, ali ja sam u ovoj situaciji već četiri godine. Komplicirano je jer svaka dva-tri dana imam taj strah, ne mogu hodati ni igrati se s djecom, ali nastavit ću dajući sve.

image
JOAQUIN CORCHERO/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Joaquin Corchero/zuma Press/profimedia

Navas trenutno igra 22. profesionalnu sezonu svoje karijere. U tek četiri nosio je dres Manchester Cityja, dok je preostalih 18 branio boje kluba iz andaluške prijestolnice. Duga je bila i Navasova reprezentativna karijera, 15 godina branio je boje Furije, a taj je period okrunio i zaključio nedavnim osvajanjem Europskog prvenstva u Njemačkoj. Ipak, sav Navasov fokus oduvijek je bio na Sevilli, čiji navijači proteklih godina prolaze kroz jedne od najtežih dana klupske povijesti.

- Osjećam to više nego itko. Navijači pate, svi mi koji smo odavde... Teško je, teško. Godinama se borimo, pokušavam dati sve od sebe dok god mogu - zaključio je Navas.

Linker
16. rujan 2024 03:41