Joško Gvardiol

 Vojko Bašić/Cropix
KLASA PREPOZNAJE KLASU

Legendarni stoper Uniteda oduševljen Vatrenima: ‘Jako volim Gvardiola, ali drag mi je i onaj drugi‘

Na pitanje koji mu je najdraži obrambeni igrač, Nemanja Vidić je naveo hrvatski stoperski par
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 26. travanj 2023. 13:19

Jedan od najboljih stopera svih vremena i legendarni igrač Manchester Uniteda Nemanja Vidić gostovao je kod svog bivšeg suigrača Rija Ferdinanda u njegovom podcastu gdje nije skrivao oduševljenje prema budućim nositeljima hrvatske nogometne reprezentacije.

Engleska legenda upitala je Vidića koji mu je najdraži obrambeni igrač, a on je bez razmišljanja naveo stoperski par naše reprezentacije.

- Uvijek sam volio gledati mlade obrambene igrače, volim vidjeti nekog novog. Jako volim Joška Gvardiola, Dobar je u posjedu, agresivan je, možete vidjeti da voli oduzimati lopte i to mi se sviđa. Tu je i drugi obrambeni igrač iz Hrvatske, imaju dva mlada stopera, mislim da ima 23 godine. On je također igrao na Svjetskom prvenstvu - izjavio je Vidić.

image

Nemanja Vidić

MI NEWS/Nurphoto Via Afp

Iako nije naveo ime drugog stopera, lako se da zaključiti da je ovdje riječ o obrambenom stupu zagrebačkog Dinama, Josipu Šutalu. Premda je ispred njega u Katru uz Gvardiola bio Dejan Lovren, Šutalo je ugrabio 90 minuta u dvoboju za broncu protiv Maroka te je oduševio nogometnu javnost.

Nakon što se Lovren umirovio od reprezentacije, Dinamov stoper zauzeo je njegovu poziciju te uz Gvardiola čini stoperski par koji bi dugo vremena trebao činiti jezgru obrane naše reprezentacije, a Vidićeve pohvale samo su jedan od dokaza da su dvojica mladića na pravom putu.

Linker
26. travanj 2024 03:04