MAURICE VAN STEEN Afp
NITKO TO NIJE OČEKIVAO

Legendarni trener šokirao u programu uživo i naprasno otkrio da boluje od teške bolesti

Dugo je užasnu vijest držao u tajnosti, ali ju je na kraju podijelio s javnosti
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. travanj 2022. 23:43

Jedan od najpoznatijih nogometnih trenera svih vremena i aktualni izbornik nizozemske reprezentacije Louis van Gaal otkrio je da boluje od raka prostate. Nizozemski je stručnjak šokantnu vijest objavio u nedjelju navečer na nacionalnoj televiziji u TV emisiji 'Humberto'.

Poručio je da se već neko vrijeme bori s agresivnim oblikom raka te da je već imao 25 ciklusa zračenja. Nesretnu vijest 70-godišnji je izbornik držao u tajnosti kako ne bi poremetio kvalifikacijski ciklus za SP u Kataru.

"Nekoliko puta dogodilo se tijekom kvalifikacija da moram usred noći otići u bolnicu na tretman. Moji su igrači za to vrijeme mislili da sam u potpunosti zdrav. Ali... Nisam. Oni su to tek sad saznali", podijelio je Van Gaal svoja saznanja.

image
KOEN VAN WEEL Afp

"Mislim da nije dobro podijeliti takvu vijest s ljudima s kojima blisko surađuješ zato što može utjecati na njihove odluke."

Podsjetimo, Nizozemska se plasirala na SP u Kataru tijekom kvalifikacijskog ciklusa u kojemu je bila prva s 23 boda ispred Turske (21), Norveške (18), Crne Gore (12), Latvije (9) i Gibraltara (0).

Na predstojećem SP-u nastupit će u skupini A s Katarom, Ekvadorom i Senegalom, a upravo će sa Senegalcima i otvoriti katarski Mundijal.

Louis van Gaal u svojoj je karijeri vodio velikane poput Ajaxa, Barcelone, Bayern Munchena i Manchester Uniteda, a klupu nizozemske izabrane vrste preuzeo je prošle godine.

Linker
20. travanj 2024 03:24