Josip Stanišić igrao je od 67. minute
 INA FASSBENDER Afp
KATASTROFA BAVARACA

Legende Bayerna ostale u nevjerici već nakon 80 sekundi: ‘Kolektivni blackout! Ja sam apsolutno šokiran‘

Kad je Bayern zadnji puta izgubio s pet razlike, otac današnjeg trenera zabio im je tri gola
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. listopad 2021. 23:28

Trebalo je i Nijemcima neko vrijeme da shvate što se ove večeri dogodilo na Borussia-Parku. Usporedio je to Bild s katastrofom koju je Brazil doživio upravo od Elfa na Svjetskom prvenstvu 2014. godine. Domaćin je naime, u Mönchengladbachu razbio, razvalio apsolutno dominantnu silu njemačkog nogometa, minhenskog Bayerna s 5:0.

Faktografski, Bayernu se dogodilo isto ono što je doživio i prošle sezone. Ispao je u istoj rundi DFB-Pokala, njemačkog nogometnog kupa, u šesnaestini finala. Lani je to bilo od drugoligaša Kiela, za kojeg se predmnijevalo da ih može dobiti samo u rukometu. A sada su na scenu stupili momci iz Gladbacha. I pokazali Bayernovoj postavi, prepunoj zvijezda i zvijezdica, da neće biti šale.

Udarni sastav poslao je na teren Julian Nagelsmann, iako nije vodio utakmicu zbog korone i doživio najteži poraz u trenerskoj karijeri koja je i dalje vrlo mlada, pa će joj moći proći dovoljno vremena da se zacijele ove rane. Bayern je sila njemačkog nogometa i sve osim dvostruke krune za momčad unutar njemačkih okvira je apsolutni fijasko. A još kad se doživi na ovakav način...

Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić ostali su u nevjerici već nakon 80 sekundi kada je za domaće vodstvo zabio Kone. A nakon 21 minute, kada je već bilo 3:0, bili su skamenjeni. Ni za vrijeme njihovih igračkih karijera Bayern nije toliko izgubio...

- Ja sam apsolutno šokiran. To je jasno. Nismo dobili niti jedan duel u prvom poluvremenu. Nismo se vraćali u obranu, sve nam se obijalo o glavu. Ovo mi je neobjašnjivo, pa kao da nismo bili na utakmici. Kolektivni blackout. Ovo je teško za objasniti, jer sve što je moglo poći po krivu je i pošlo - rekao je Salihamidžić za TV-postaju ARD.

Zanimljivo, Nagelsmann nije vodio utakmicu zbog toga što je i dalje pozitivan na koronavirus, a umjesto njega glavnu riječ je imao Dino Toppmöller. Sin je to legendarnog Klausa Toppmöllera, a on je sudjelovao u zadnjem porazu Bayerna od pet pogodaka razlike. Bilo je to na dan 29. travnja 1978. godine kada je Kaiserslautern pobijedio Bavarce s 5:0, a Klaus je tada zabio hat-trick.

Linker
26. travanj 2024 06:43