NAVIJAČI

Letargija na Otoku

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 11. lipanj 2014. 17:13

Samo četiri posto Engleza vjeruje da bi “tri lava” ovog ljeta mogla osvojiti naslov svjetskog prvaka , pokazuje anketa koju je proveo YouGov. U krugu vodećih pesimista nalaze se i naši suparnici Meksikanci (osam posto vjeruje u titulu) te Korejci, Australci i Amerikanci. Nikakvih iluzija o tituli nemaju Kostarikanci.

Na tablici optimista uvjerljivo vode Brazilci (64 posto vjeruje u naslov), slijede ih Španjolci, Argentinci, Kolumbijci i Portugalci. Anketa provedena u 19 zemalja sudionika pokazuje da su nakon godina bučnih najava uoči velikih turnira Englezi danas vrlo rezervirani prema nacionalnoj momčadi.

Njih čak 53 posto uopće nije zainteresirano za rezultate Hodgsonovih nogometaša. Ona zainteresirana manjina uglavnom vjeruje da će Brazil upisati šestu zvjezdicu pored grba nogometne federacije, dok bi srebro trebalo pripasti Španjolcima. Mijenjaju se trendovi i kada je riječ o tradicionalnim suparništvima. Po novom, Englezi više ne likuju od zadovoljstva kada Njemačka ili Argentina nalete na minu. Najviše bi ih veselila rana eliminacija Rusije.

Linker
25. rujan 2024 15:30