Sergej Jakirović

 GORAN JAKU/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Goran Jaku/Alamy/Alamy/Profimedia
SERGEJ JAKIROVIĆ

‘Limitirali smo Šerif na dvije prilike! A kad se sjetim onih naših... Ma znao sam što će odlučiti‘

‘Nekako je i pravedno da i sad kad smo ispali iz Lige prvaka idemo dalje u Europi.‘
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 13. srpanj 2022. 17:15

Šerif je uzvratnoj utakmici 1. kvalifikacijskog kola Lige prvaka svladao mostarski Zrinjski 1:0 i prošao dalje nakon što je prva utakmica prošlog tjedna završila bez pobjednika. Momčad trenera Sergeja Jakirovića ostavila je u dvije utakmice u konačnici vrlo dobar dojam protiv momčadi koja je prošle sezone bila kobna za Dinamo i pobijedila Reala u Madridu. Iako se podosta izmijenio sastav moldavskog prvaka, Šerif je i više nego respektabilan suparnik koji je uz puno sreće nastavio svoj put u najelitnijem klupskom europskom natjecanju s obzirom na to da je pobjednika odlučio nesretni autogol Igora Savića kakav se uistinu rijetko viđa nakon kornera domaće momčadi, a od 2008. bosanskohercegovačkim klubovima je u Ligi prvaka maksimalan doseg nastup u 2. pretkolu.

- Naravno da ne mogu biti zadovoljan kad se ispadne iz Lige prvaka, ali u kontekstu onoga što se događalo u dvije utakmice malo toga trebam zamjeriti mojim igračima. Nekako sam od ždrijeba kada smo saznali da nam je suparnik Šerif imao osjećaj da će odlučiti samo jedan gol, to se i dogodilo, ali sreća ovog puta nije bila na našoj strani - kazao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović koji je posebno apostrofirao jednu činjenicu:

image

Sergej Jakirović

PIXSELL PHOTO & VIDEO AGENCY/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pixsell Photo & Video Agency/Alamy/Alamy/Profimedia

- Iako je Stjepan Tomas sigurno jako dobro skautirao Zrinjski na kraju smo praktički limitirali Šerif na dvije izrazite prigode. Mogli smo i u Mostaru stići do pobjede kada se sjetim prigoda koje su imali Bilbija i Tičinović, dok smo u Tiraspolu imali četiri izgledne situacije za postizanje pogodaka. Na ovom nivou jednostavno morate iskoristiti ono što vam se ponudi jer se svaka greška višestruko plaća, što smo i osjetili na svojoj koži. Kod autogola se radilo o greški koja se mogla dogoditi svakome, jednostavno to je nogomet i jedna velika škola koja je možda na prvu gorka, ali će i od ovog poraza, ma kako on bolan i nesretan bio, momčad imati koristi u budućnosti na jedan drugi način. Imamo odličan kadar za bosanskohercegovačke prigode, ali u ovakvim utakmicama se najbolje vidi kako je za prolaz protiv sastava ranga Šerifa potrebna još jedna razina više. Nije ovo nikakav alibi jer je uostalom Tomasova momčad i prije dvoboja imala status papirnatog favorita, već je to realnost od koje ne treba bježati. Nikada u karijeri, bilo igračkoj ili trenerskoj, nisam slavio poraze pa neću to učiniti niti sada, ali igrači mogu biti itekako zadovoljni s onim što su pokazali u 180 minuta nogometa, uz žal što je izostala konačna nagrada.

No europski put najbolje bosanskohercegovačke momčadi nije okončan s obzirom na to da će Zrinjski u 2. pretkolu Konferencijske lige igrati protiv albanske Tirane.

- To je suparnik protiv kojeg svakako imamo izgleda za prolaz u daljnje natjecanje, nakon nesreće koja nas je zadesila u Moldaviji nekako je barem malo i pravedno da s obzirom na to da smo nastupali u Ligi prvaka imamo prigodu za popravak u drugom natjecanju. U sljedećim danima analizirat ćemo suparnika i ne sumnjam da ćemo okršaje s Albancima dočekati maksimalno spremni smatra. Sada će situacija biti bitno drukčija jer je i suparnik realno bitno slabiji od Šerifa, ali to nas nikako ne smije zavarati.

Jakirović je bio u igri za trenera Dinama i Rijeke, ali tome s vremenske distance ne daje preveliki značaj.

- S obzirom na posao s kojim se bavimo ne možemo pobjeći od medijskih špekulacija, pogotovo kada se u hrvatskim okvirima radi o Dinamu i Rijeci. Što se tiče hrvatskog prvenstva, i utakmica Superkupa protiv Hajduka pokazala je da je Dinamo i ove sezone prvi favorit za osvajanje novog naslova prvaka - zaključio je strateg Zrinjskog Sergej Jakirović.

Linker
16. travanj 2024 12:30