STR Afp
ISTRAGA U TIJEKU

Lionel Messi na udaru mafije, tko stoji iza zastrašujuće poruke? ‘Cilj je namjerno izazvati teror‘

Nepoznati muškarci ispalili desetak metaka na dućan obitelji Messijeve supruge
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 03. ožujak 2023. 06:59

Dvojica naoružanih napadača na motociklima pucala su na supermarket koji pripada obitelji Antonelle Roccuzzo, supruge Lionela Messija. Supermarket se nalazi u Rosariju, gradu u kojem je Messi rođen.

Prijeteća rukom napisana poruka za 35-godišnjeg Messija, argentinskog kapetana i sedmerostrukog igrača godine svijeta, također je ostavljena na vratima trgovine u četvrtak.

image
STR Afp

"Messi, čekamo te, Javkin (gradonačelnik) je narko trgovac drogom, neće se brinuti za tebe", pisalo je.

Javkin je otišao u supermarket i obrušio se na savezne vlasti zbog, kako je rekao, njihovog neuspjeha u borbi da obuzdaju porast nasilja povezanog s drogom u Rosariju, koji se nalazi oko 300 kilometara sjeverozapadno od glavnog grada Buenos Airesa.

image
STR Afp

Policija je rekla da su dvojica muškaraca na motociklu rano ujutro ispalila najmanje desetak hitaca u poslovnicu Unica. U Rosariju je tužitelj Federico Rebola rekao je da vlasti pregledavaju snimke sigurnosnih kamera i da je istraga u tijeku.

Celia Arena, ministrica pravosuđa provincije Santa Fe, kojoj pripada Rosario, rekla je da se napad svodi na "terorizam" od strane "mafijaške" skupine s namjerom zastrašivanja šireg stanovništva.

image
STR Afp

"Cilj je namjerno izazvati teror među stanovništvom i obeshrabriti nas koji se borimo protiv kriminalnog nasilja, znajući da će to biti događaj od globalnog značaja", napisala je Arena u objavi na društvenim mrežama.

Linker
05. svibanj 2024 13:45