TIM NWACHUKWU Getty Images Via Afp
NOVI REKORDER

Lionel Messi nastavio sjajnu golgetersku seriju i postao najtrofejniji nogometaš svijeta

Sjajni će Argentinac uskoro imati priliku za osvajanje novih trofeja
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. kolovoz 2023. 08:15

Dani Alves bio je do ove subote najtrofejniji nogometaš na svijetu. U kolekciji brazilskog braniča koji trenutačno iza rešetaka čeka suđenje zbog silovanja nalaze se 43 trofeja, no pretekao ga je Lionel Messi.

Kapetan argentinske reprezentacije osvojio je Liga kup s Inter Miamijem i na taj način osvojio 44. trofej na klupskom i reprezentativnom planu osam mjeseci nakon osvajanja naslova svjetskog prvaka u Kataru.

Inter je u subotu odigrao 1:1 s Nashvilleom u finalu spomenutog natjecanja u kojem su sudjelovali američki i meksički klubovi, da bi na jedanaesterce slavio rezultatom 10:9. Messi je postigao pogodak u regularnom dijelu i tako nastavio sjajnu golgetersku seriju za svoj novi klub, a precizan je bio i s bijele točke.

Sjajni će Argentinac uskoro imati priliku za osvajanje novih trofeja. Naime, Inter je u polufinalu US Open Cupa, a nastojat će uhvatiti i doigravanje u MLS-u iako je trenutačno posljednji na ljestvici Istočne konferencije. Zahvaljujući osvajanju Liga kupa, klub iz Miamija plasirao se i u osminu finala CONCACAF Champions Cupa.

image
CHANDAN KHANNA Afp

Linker
28. travanj 2024 07:34