AP
ITALIJA

Lippi žali što je odbio Milan

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. studeni 2014. 10:12

Marcello Lippi odbio je klupu Milana 2008. godine i izabrao reprezentaciju Italije, ali priznaje kako sada žali zbog te odluke. Lippi je priznao kako je to bila kriva odluka i kako bi bilo bolje da je prihvatio ponudu Adriana Gallianija:

- Žalim zbog preuzimanja reprezentacije, ali nisam mogao reći ne. U isto to vrijeme, Galliani me nagovarao da dođem trenirati Milan, ali odbio sam.

Lippijevo kajanje ne čudi, jer s Italijom u svom drugom mandatu nije napravio ništa u na SP-u JAR- u, ispali su već u skupini sa Slovačkom, Paragvajem i Novim Zelandom. Trofejni stručnjak osvrnuo se i na današnju momčad Azzurra.

- Antonio Conte unio je čvrstinu i taktičku zrelost u Italiju, pokazao se kao najbolji mogući izbor. On je, nažalost, limitiran u pogledu odabira igrača, jer nema puno kvalitetnih imena. Neki u mlađim selekcijama obećavaju, no oni su budućnost i treba ih razvijati - mišljenja je Lippi, koji je i kratko prokomentirao poziv Balotelliju za dvoboj s Hrvatskom, što je izazvalo dosta bure na Apeninima:

- To je ispravna odluka, takvog igrača se ne treba izostavljati s popisa reprezentacije.

Linker
02. svibanj 2024 15:08