ANTE CIZMIC Cropix
IMPRESIVAN UČINAK

Livaja fantastičnom sezonom ‘pomeo‘ najveće svjetske veličine, iza sebe ostavio imena Messija, Ronalda, Lewandowskog

Livaja je 14. igrač na ljestvici svih igrača svijeta po zbroju golova i asistencija
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 04. lipanj 2023. 16:07

Iza Hajdukovog napadača Marka Livaje je još jedna odlična sezona u Supersport HNL-u. Hrvatski napadač zabilježio je učinak od 19 pogodaka i 13 asistencija u 34 utakmice, a pogled na statistiku dodatno govori koliko je impresivan bio njegov učinak u ovoj sezoni.

Prema podatcima na njemačkom portalu Transfermarkt, Livaja je 14. igrač na ljestvici svih igrača svijeta po zbroju golova i asistencija u ligaškom nogometu. Hajdukov as iza sebe je ostavio neke od najvećih velikana svjetskog nogometa poput Lionela Messija, Mohameda Salaha, Victora Osimhena i Roberta Lewandowskog – igrača koji su obilježili posljednje desetljeće klupskog i reprezentativnog nogometa.

Zanimljivo, Messijeva najveća konkurencija u tom razdoblju Cristiano Ronaldo uopće se ne nalazi na listi, što znači da nije u top 250 igrača svijeta po zbroju golova i asistencija. Listu predvodi dvojac iz luksemburškog Hesperangea – na prvom mjestu nalazi se Rayan Philippe s 32 i 26 asistencija, dok je drugi Dominik Stolz s 29 golova i 17 asistencija. Treći na ljestvici je osvajač Premier lige s Manchester Cityjem Erling Haaland, koji je zabilježio 36 golova i osam asistencija.

Livaja je svoju odličnu sezonu okrunio s osvojenim Kupom protiv Šibenika u utakmici koju je Hajduk pobijedio rezultatom 2:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 03:13