Vladimir Dugandžić / Cropix
NAPOKON ZAIGRAO

Livaja nakon debija u Seriji A: 'Želim se dokazati u Italiji, pa se vratiti u Hajduk'

Za Hrvatsku igram od selekcije igrača do 14 godina, nadam se da ću biti i u U-21, jednog dana i u A reprezentaciji. A osim toga san mi je zaigrati za Hajduk!
Piše: Mario VelićObjavljeno: 18. listopad 2011. 21:02

Dan nakon nedjeljnog debija u Serie A Marko Livaja jučer je još bio pod dojmom. Istina da je u igru ušao u 85. minuti, no sama činjenica da je za Cesenu nastupio protiv Fiorentine velika je stvar.

- A kako ću se osjećati nego super kad sam nakon svega što mi se događalo u posljednjih godinu i pol zaigrao u jednoj od najjačih liga! Nije mala stvar s 18 godina debitirati u ovakvoj konkurenciji, biti na terenu s igračima koje sam gledao na televiziji, k tome i jedini Hrvat u Serie A. Trener mi je samo kazao da se ne plašim i da dam sve od sebe jer smo zbog isključenja Mutua imali igrača manje. To sam i napravio, želja mi je da mi iz utakmicu u utakmicu raste minutaža – kazao nam je Livaja koji se zahvalio obitelji, djevojci i posebno treneru Franku Bogdanu koji su bili uz njega u prethodnom razdoblju.

Tvrdi da su ga svi suigrači lijepo primili, savjetima mu pomažu u prilagodbi. Među njima i vratar Francesco Antonioli, čovjek koji bi mu mogao biti otac!

- Istina, njemu su 42 godine, najstariji je igrač lige. Pričam s njim, dao mi je neke savjete. I ostali su me igrači sjajno primili, velika je čast trenirati s Rumunjom Mutuom koji je toliko toga prošao, igrao za Chelsea. Baš mi je on super, s njim je uvijek neka zafrkancija!

Njemu samom je želja u budućnosti opet odijenuti reprezentativni dres.

- Za Hrvatsku igram od selekcije igrača do 14 godina, nadam se da ću biti i u U-21, jednog dana i u A reprezentaciji. A osim toga san mi je zaigrati za Hajduk! To je moj klub, sanjam nastup na Poljudu pred Torcidom. Vratit ću se, vjerujte mi, no ne sa 32 godine kad ne budem mogao ništa, nego za šest – sedam godina – najavljuje Marko Livaja.

Linker
23. rujan 2024 06:34