HASAN TASCAN/AFP/PROFIMEDIA
KAOS U TURSKOJ

Livaković je mogao i teže stradati da nije bilo turskog reprezentativca, pogledajte junački potez iz Trabzona

Igrači Fenera su sa stadiona pušteni tek oko 1:30 ujutro kad je policija sve osigurala
Piše: SNObjavljeno: 18. ožujak 2024. 09:05

Fenerbahče je u derbiju turske lige u gostima s 3:2 svladao Trabzonspor. Susret je obilježio nezapamćeni kaos u samoj završnici, ali i kraj susreta tijekom kojeg je hrvatski vratar Dominik Livaković pogođen nepoznatim predmetom u glavu, a potom i udaren šakom u glavu.

Igrači Fenera su dugo još čekali na odlazak sa stadiona. Tek kad je policija preuzela kontrolu nad cestama koje vode do zračne luke, autobus Fenera je pušten sa stadiona i uputio se prema avionu. Stadion su napustili oko 1:30 ujutro, a avionom sletjeli doma oko četiri ujutro.

Na aerodromu su ih dočekali njihovi navijači i bakljama i skandiranjem im dali podršku. U cijelom kaosu turski mediji ističu i jednu pozitivnu stvar, a to je ponašanje turskog reprezentativca Erena Elmalija koji igra za Trabzonspor.

On je jedini priskočio igračima Fenerbahčea u pomoć kada je krenuo kaos. Elmali je svojim tijelom zagradio Dominika Livakovića kada su ga bijesni domaći navijači gađali predmetima s tribine (VIDEO POGLEDAJTE OVDJE). Livaković je ležao na podu, a Elmali je stao iznad njega kako hrvatski vratar ne bi bio pogođen s novim predmetima koji su letjeli s tribine.

Turski mediji pišu i kako je Elmali spriječio navijače da krenu za igračima Fenera kada su bježali prema svlačionici.

Linker
04. svibanj 2024 06:02