Igrači Fenerbahčea napuštaju travnjak

 - Afp
ZAPANJUJUĆA CIFRA

Livakovićev klub brutalno kažnjen zbog novog skandala, ovako nešto se u HNL-u ne može niti zamisliti!

Za usporedbu s našim prilikama, ova je kazna daleko veća od najveće ikad izrečene u hrvatskom nogometu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 11. travanj 2024. 19:42

Fenerbahče je novčano kažnjen zbog rijetko viđenog postupka u utakmici turskog Superkupa. Naime, na utakmicu protiv velikog rivala Galatasaraya poslali su juniore u znak prosvjeda zbog incidenata koji su se dogodili na prvenstvenoj utakmici s Trabzonsporom kada su domaći navijači uletjeli u teren i napali igrače Fenerbahčea.

Uoči utakmice Superkupa tražili su promjenu termina i zahtjevali da utakmicu sude strani suci, a kada su odbijeni odlučili su poslati juniore. No, pravi skandal je uslijedio na samoj utakmici na kojoj su igrači Fenerbahčea proveli tek jednu minutu i nakon toga napustili teren.

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Turske nije imala razumijevanja za takav postupak. Klub našeg proslavljenog vratara Dominika Livakovića je kažnjen sa čak 115 tisuća eura, a utakmica je registrirana 3:0 u korist Galatasaraya.

Član Fenerove Uprave Ahmet Ketenci koji je izveo momčad s terena suspendiran je na dva mjeseca obavljanja svih dužnosti, a u blagajnu turskog nogometnog saveza još će morati uplatiti 15 tisuća eura.

Za usporedbu s našim prilikama, ova je kazna daleko veća od najveće ikad izrečene u hrvatskom nogometu. Rekord u HNL-u drži Hajduk koji je početkom ove sezone kažnjen sa ‘povijesnih‘ - 40.000 eura.

Linker
24. travanj 2024 00:01