Fiorentina's Adem Ljajic, of Serbia, celebrates after scoring during a Serie A soccer match between Fiorentina and Parma at the Artemio Franchi stadium in Florence, Italy, Sunday, Sept. 26, 2010. (AP Photo/Fabrizio Giovannozzi)
 AP
ČVRSTO ODLUČIO

Ljajić poručio: 'Ako je pjevanje himne uvjet, neću se vratiti u reprezentaciju Srbije

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. ožujak 2013. 16:16

Sve bolje za Fiorentinu igra Adem Ljajić, 21-godišnji srbijanski ofenzivni vezni nogometaš. O svojoj karijeri za klub iz Firence, kao i o reprezentativnoj, govorio je u intervjuu Gazzetti dello Sport.

- Istina je da sam s izbornikom srbijanske reprezentacije potpisao sporazum. No, nisam ga temeljito pročitao – referirao se Ljajić na slučaj (ne)pjevanja himne, zbog čega ga je Mihajlović udaljio iz kadra do daljnjega.

- Srbija je također domovina muslimana. Deset sam godina igrao za raznorazne selekcije FSS-a i nitko me nije tražio da pjevam himnu. Ukoliko je to uvjet da bih igrao za Srbiju, onda se odričem reprezentativne karijere – dodao je.

Kad je u pitanju njegova sve bolja forma u Fiorentini, Ljajić kaže:

- Strahovito sam se promijenio mentalno. Ranije kad se na mene nije baš računalo u standardnim okvirima, trenirao sam s polovičnim angažmanom. Sada bez obzira na okolnosti treniram maksimalno. U Italiju sam stigao nakon samo dvije seniorske sezone u Srbiji, gdje se igra na osjetno nižoj taktičkoj razini. Naučio sam kako igrati nogomet u Italiji, a trener Montella daje mi podršku što sjajno djeluje na moje samopouzdanje.

Premda se pročulo da bi ga rado angažirao Everton, Ljajić bi još radije, kaže, ostao u Firenci:

- Najradije bih potpisao novi ugovor s Fiorentinom. No, o tome više na kraju sezone.

Linker
22. rujan 2024 01:12