NAPOLI - CHELSEA 3:1

Ljepotica na San Paolu! Napoli u režiji Cavanija i Lavezzija do preokreta protiv Chelseaja

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. veljača 2012. 21:32

Nogometaši Napolija pobijedili su u odličnoj utakmici na svom San Paolu sastav Chelseaja s 3-1 u prvom ogledu osmine finala Lige prvaka...

Napoli je bolje otvorio utakmicu, u šansama su se našli Cavani i Maggio, ali je Petr Čech odličnim obranama spašavao Chelsea. I onda, u jeku napada domaćina, u 27. minuti, do vodstva je stigla londonska momčad. Pogriješio je kapetan domaćih Paolo Cannavaro. Loše je zahvatio loptu, koja je pala točno pred Juana Matu, koji je udarcem iz blizine lijevom nogom u kut bez problema svladao Morgana De Sanctisa.

Ipak, već do kraja prvog poluvremena, Napoli je napravio preokret. Argentinac Ezequiel Lavezzi odličnim je i vrlo preciznim udarcem u kut matirao Čecha u 39. minuti.

U drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela, domaćini su poveli. Inler je ubacio loptu s desne strane koja je odskočila od trave, a onda ju je pored Branislava Ivanovića i Garyja Cahilla dočekao sjajni urugvajski napadač Napolija Edinson Cavani, te ju je s ramenom ugurao u mrežu! Cavani je tako postao prvi igrač koji je ove sezone zabio gol u Ligi prvaka s ramenom. Ukupno je to bio njegov peti gol u sedmom nastupu ove sezone u ovome natjecanju.

U 55. minuti, Lavezzi je promašio čistu šansu, ali je 10 minuta kasnije zabio svoj drugi gol na utakmici, ujedno i drugi u cijelom natjecanju ove sezone. Luiz je žalio ispucati loptu, ali je napucao Cavanija, kojem je Čech istrčao na udarac, a Urugvajac je nesebično proigrao Lavezzija koji je zabio u praznu mrežu.

Napoli je tada poveo s 3-1, baš dok je Chelsea dominirao i napadao. Dakako, gosti su nastavili u ofenzivnom stilu, otvarajući domaćinu dosta prostora za kontre. U 80. minuti, Napoli je umalo zabio i četvrti gol, s kojim bi stigao na milimetar od četvrtfinala. No, siguran pogodak nakon udarca Maggia spriječio je Cole koje izbio loptu s gol-crte.

Zanimljivo da je Chelsea na sva četiri gostovanja ove sezone u Ligi prvaka zabio prvi gol, ali u niti jednoj od njih na kraju nije i pobijedio! Dva puta su remizirali, a dva puta izgubili.

Chelseaju je u ovoj utakmici nedostajao ozlijeđeni (koljeno) kapetan John Terry, koji će morati na operaciju i bit će izvan momčadi možda i do osam tjedana. Ovo je bila 14. utakmica u Ligi prvaka koju je Chelsea odigrao bez njegove pomoći i prva koju je izgubio. U prethodnih 13 takvih utakmica, upisali su ''bluesi osam pobjeda i pet remija''.

U posjedu lopte su momčadi bile jednake, Napoli je imao dva udarca više u okvir gola (8-6). No, važno je istaknuti da je Napoli do pobjede od dva gola razlike stigao zasluženo. Chelsea je odigrao još jednu skromnu i neuvjerljivu utakmicu pod palicom trenera Andrea Villas-Boasa...



Napoli - Chelsea footyroom.com by footyroom

Liga prvaka, prva utakmica osmine finala:

Napoli – Chelsea 3-1 (Lavezzi 39, 65, Cavani 45+2 / Mata 27)

NAPOLI - CHELSEA 3:1 (Lavezzi 37, 64, Cavani 45+/Mata 27)

NAPOLI: De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Aronica - Maggio, Inler, Gargano, Zuniga - Hamšik, Lavezzi - Cavani.

CHELSEA: Cech - Ivanović, Cahill, David Luiz, Bosingwa - Ramires, Meireles, Malouda - Sturridge, Mata - Drogba.

Kraj utakmice

90+ Drogba se našao u prilici, ali nije najbolje reagirao, Lampard je lijepo pucao iz daljine, ali je De Sanctis bio na mjestu

90. minuta Igrat će se još tri minute

81. minuta Velika šansa za Napoli, Hamšik je okrenuo cijelu obranu i dodao Maggiou koji s par metara puca, ali je Cole očistio s crte

78. minuta Pokušavaju nogometaši Chelseaja smanjiti rezultat, ali teško dolaze u dobre prilike

64. minuta GOOL Lavezzi zabija nakon velike pogreške obrane Chelseaja

60. minuta Chelsea napada, Drogba je bio u dobroj prilici

55. minuta Lavezzi se našao u velikoj prilici, pucao je iz blizine u suprotni kut, ali nije pogodio

50. minuta Cavani je pucao s lijeve strane iskosa, ali direktno u ruke Cecha Utakmica se nastavila u visokom ritmu.

46. minuta Utakmica se nastavila

Drugo poluvrijeme

Kraj prvog dijela

45+1. minuta GOOL Cavani je zabio za preokret domaćina

45. minuta Igrat će se još tri minute.

37. minuta GOOL Lavezzi je opalio s 20-ak metara i pogodio donji lijevi kut

35. minuta Nova šansa za Chelsea. Mata je nabacio iz kornera, Luiz je glavom pucao, ali je lopta otišla iznad gola

27. minuta GOOL Juan Mata zabio je za vodstvo gostiju iz neposredne blizine

19. minuta Još jedna dobra prilika za Napoli. Hamšik se sjurio desnom stranom u kazneni prostor, pucao je, ali je lopta otišla pokraj daljnje vratnice.

12. minuta Bisingwa se ozlijedio i morat će iz igre, umjesto njega je ušao Cole

10. minuta Cavani se našao u sjajnoj prilici, pucao je iskosa s desetak metara, ali je Cech sjajno obranio

5. minuta Igra se dinamično uz puno trke, Napoli ima početnu inicijativu

1. minuta Počela je utakmica.

Linker
25. rujan 2024 11:13