Luka Sučić je odigrao dobru ocjenu za Salzburg

 DAX IMAGES Nurphoto Via Afp
VATRENI VIKEND

Ljubičić je briljirao, ali još su dva mlada Hrvata odigrala sjajne utakmice proteklog vikenda

Donosimo vam pregled deset najboljih izdanja HR nogometaša u nacionalnim prvenstvima ovog vikenda
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 08. kolovoz 2022. 21:16

Svjetsko prvenstvo u Kataru ove je sezone poremetilo nogometni kalendar. Nacionalna prvenstva su počela ranije pa je većina europskih liga počela s akcijom. Od 10 najboljih europskih liga po UEFA-inom rankingu, lopta se počela kotrljati u engleskoj, njemačkoj, francuskoj, portugalskoj, nizozemskoj, austrijskoj, škotskoj i ruskoj, a još uvijek miruje u španjolskoj i talijanskoj.

U klubovima iz 10 najboljih europskih liga trenutno je prijavljeno 65 hrvatskih nogometaša. Ta brojka će se sigurno promijeniti do kraja ljetnog prijelaznog roka, a od ovih 65 njih 29 je ovog vikenda bilo u akciji. Mi vam donosimo pregled 10 najboljih izdanja.

Naravno da je na vrhu Marin Ljubičić. Hajdukov napadač na posudbi u LASK-u je u uvjerljivoj pobjedi svojeg kluba nad Wolfsbergerom (5:1) postigao četiri gola te za svoju izvedbu od Sofa Scorea dobio najveću moguću ocjenu - čistu desetku.

Odmah do Ljubičića je 24-godišnji Nikola Moro koji nije otišao iz moskovskog Dinama već je odigrao odličnu utakmicu u gostujućoj pobjedi protiv Krilje Sovjetov (2:0). Asistirao je za drugi gol na utakmici, bio najbolji na terenu, a s ocjenom 8,4 zaslužio je i mjesto u najboljoj momčadi 4. kola ruske Premier lige. Dobru je utakmicu odigrao i 19-godišnji Luka Sučić u pobjedi Salzburga nad Hartbergom (2:0) te dobio ocjenu 7,7.

image

Deset najboljih Hrvata u vodećim europskim ligama ovog vikenda

SOFA SCORE

Danijelu Miškiću ovo je peta sezona u Rusiji, sada igra za Ural koji je izgubio od Spartaka, ali je 28-godišnji veznjak imao dobru utakmicu i za nju dobio ocjenu 7,4. U top 5 se našao još jedan igrač koji igra u austrijskoj Bundesligi. Tin Plavotić je rođen u Austriji, ima nekoliko nastupa za hrvatsku U19 reprezentaciju, a karijeru je gradio u Austriji, Njemačkoj i Engleskoj. Trenutno je ovaj stoper član Rieda, a s ocjenom 7,3 je bio najbolji igrač svoje momčadi u remiju sa Sturmom (1:1).

Antonio Čolak je postigao svoj prvi gol za Rangerse u pobjedi nad Kilmarnockom (2:0), Zoran Nižić je već petu sezonu u Akhmatu koji je remizirao protiv Zenita (0:0), Andrej Kramarić je jedini igrač iz ‘Liga petice‘ na ovoj listi iako se nije upisao u listu strijelaca u porazu Hoffenheima od Borussije Monchegladbach (1:3), Josip Juranović je odigrao svih 90 minuta u pobjedu Celtica kod Ross Countyja (3:1), a na listi se našao i 25-godišnji vratar Fabijan Buntić, nekadašnji član U18 i U19 selekcija ‘Vatrenih‘ koji je od ovog ljeta član portugalske Vizele koja je upisala gostujuću pobjedu kod Rio Avea (1:0).

Linker
24. travanj 2024 10:42