Antoine Griezmann

 Burak Akbulut/afp/profimedia
U VJEČNOSTI MADRIDA

Ljubitelj videoigara tražio oprost navijača pa ušao u legendu, no i dalje ne prihvaća Modrićev uspjeh karijere

Premda nikada nije bio najbolji, ne može se reći da nema istine u navodima da je podcijenjen igrač
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 14. siječanj 2024. 14:26

Po dolasku u Atletico Madrid na ljeto 2014., Antoine Griezmann bio je izrazito nezadovoljan pojedinim segmentima svoje igre. Anegdota kaže da je nakon jednog treninga, vozeći se prema kući u automobilu skauta Erica Olhatsa, zastao na ulici da bi šutirao u zid, a zatim vježbao kontrolu lopte. Trajalo je satima, sve dok nije dosegao savršenstvo, a kako je u mraku osvijetlio zid farovima Olhatsova automobila, akumulator je otkazao poslušnost.

Drukčiji od drugih

"Moja brzina i sposobnost djelomično su usavršene na tom zidu", kaže Griezmann u autobiografiji "Iza osmijeha". Što je bilo s Olhatsovim automobilom, nije nam poznato, no Griezmann je ostao vjeran principu "nisam zadovoljan dok ne postignem maksimum", zato je danas najbolji strijelac u povijesti Atletico Madrida. Pogotkom u 3:5 porazu od Real Madrida u polufinalu Superkupa Španjolske u srijedu, francuski ofenzivac prestigao je Luisa Aragonésa na vječnoj listi strijelaca. Broji 174 gola za madridski klub, dok njegov pratitelj, koji je 10 godina igrao za Atletico (1964.-1974.), ima jedan manje. Dugotrajni pratitelji tvrde da Griezmannov nogomet ima mnogo podudarnosti s Luisovim. Diego Simeone je, pak, jednom prilikom ukazao zašto je Francuz, koji je prvo želio biti vratar pa ipak postao noćna mora za vratare, drukčiji od drugih.

- Kad igračima dajem slobodu i kažem im da igraju kako žele, uglavnom to čine pogrešno. Antoine je izuzetak, uvijek sve odradi ispravno.

image

Antoine Griezmann pogotkom protiv Reala ušao je u klupsku vječnost

FAYEZ NURELDINE Afp

Griezmann se razlikuje od mnogih kolega i po životnom stilu. Pjevanje mu je skriveni talent, ljubitelj je videoigara, a dugo ga je mučio bioritam jer obvezno je gledao NBA i NFL do ranih jutarnjih sati pa spas pronalazio u kavi i Red Bullu. Godine 2018. obećao je vjernost Atleticu, zatim na ljeto 2019. prešao u Barcelonu. Osim što je naljutio madridske navijače, taj 120 milijuna vrijedan posao ostao je zapamćen kao jedan od većih promašaja premda je u Barçi uspio 35 puta zatresti mrežu u dvije sezone. Baš u njegovu izostanku Atletico je podigao naslov La Lige (2020./2021.), Griezmann ju nikada nije osvojio. No, ponovo je osvojio srca navijačke vojske.

Zaradio oprost

- Ispričavam se za svu bol koju sam nanio odlaskom. Oprost ću zaraditi na terenu - rekao je po povratku na Metropolitano, koji mu je čvrsto savjetovala supruga Erika, inače psihologica po struci.

Prvu povratničku sezonu odradio je na posudbi iz Barçe, nije se naigrao (4 gola i 6 asistencija) jer je ugovor većom minutažom predviđao i višu cijenu otkupa, da bi ga Atletico potpisao ljetos za 20 milijuna eura. Prava sitnica za igrača koji je s 15 golova i 16 asistencija ostao najučinkovitiji nogometaš La Lige u prošloj sezoni, ujedno i najbolji asistent u ‘Petici‘ poslije De Bruynea (18). Zato su na Metropolitanu zaključili da je nepravedno smjestiti Griezmanna tek na 21. mjesto na popisu najboljih igrača svijeta, a sjećamo se da su ga neki žalili i 2018. godine.

image

Antoine Griezmann

Gongora/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia

- Mislim da sam tada zaslužio Zlatnu loptu - nedavno je rekao za kanal ‘Fútbol Emotion‘ osporivši uspjeh kapetana Vatrenih, no završio je treći, jer Modrićevo svjetsko srebro i Liga prvaka s Realom nadjačali su zlato i trofej Europske lige te ga doveli do zasluženog odličja.

Očito se Francuz još uvijek nije pomirio s Modrićevim uspjehom karijere. Nikada nije ni bio najbolji, no ne može se reći da nema istine u navodima da je Griezmann pomalo podcijenjen igrač...

Linker
07. svibanj 2024 01:23