Ante Čačić i Niko Kovač
 CROPIX/GETTY IMAGES/ILUSTRACIJA SN
NEDJELJA ZA ZABORAV

Loš dan za bivše hrvatske izbornike: Niko Kovač primio četiri komada, Ante Čačić izgubio veliko finale

Monaco je teško poražen na gostovanju kod Lyona, Čačić u Africi ostao bez trofeja...
Piše: HINA/SNObjavljeno: 25. listopad 2020. 22:55

Nije ovo bio dobar dan za hrvatske izbornike, točnije one koji su to nekada bili. Niko Kovač je poražen sa svojim Monacom na gostovanju kod Lyona (4:1) u 8. kolu francuskog nogometnog prvenstva, dok je Ante Čačić porazom (1:0) završio nastup njegova Pyramids FC-a u afričkom Kupu konfederacija, afričkoj inačici Europske lige.

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić, koji od prosinca 2019. vodi egipatski Pyramids, nije uspio osvojiti trofej pobjednika CAF Kupa konfederacija nakon što je njegova momčad u finalu igranom u Rabatu na stadionu Prince Moulay Abdallah izgubila od marokanskog Berkanea sa 0-1.

Pitanje pobjednika razriješio je pogodak Issoufoua Daya u 15. minuti utakmice. Marokanski klub je utakmicu završio s igračem manje nakon što je Bakr El Helali isključen u 89. minuti.

CAF Kup konfederacija je osnovan 2013. godine, a to je drugi po važnosti afrički kup nakon Lige prvaka.

Čačić je egipatski klub preuzeo u prosincu 2019. godine, a bio je to njegov prvi posao nakon što je u listopadu 2017. napustio kormilo hrvatske reprezentacije. Pyramids je osnovan 2008. godine pod imenom "Al Assiouty Sport", a klub je doživio potpunu obnovu kada ga je kupio Saudijac Turki al Sheikh nakon čega je 2018. promijenio ime u Pyramids. U srpnju prošle godine kupio je Salem Al Shamsi iz Emirata. Zanimljivo, Pyramids je u svom debitanstskom nastupu u Kupu konfederacija stigao do finala.

Grozno poluvrijeme Kovačevog sastava

Kovač je već na poluvremenu na Lyonovom stadionu gubio 4:0. Strijelci za domaćine bili su Depay (12), Ekambi (34, 44) te Aouar (41-11m). Jedini pogodak za Monaco dao je Ben Yedder iz kaznenog udarca u 47. minuti.

U ostalim susretima osmog kola francuskog nogometnog prvenstva Montpellier je na svom terenu doživio težak, 0-4 poraz od Reimsa kojem je to bila prva pobjeda ove sezone. Junak utakmice bio je senegalski napadač Boulaye Dia koji je zabio tri gola (9-11m, 13, 56-11m), a među strijelce se upisao i Mbuku (31).

Gostujuću pobjedu ostvario je i Strasbourg porazivši Brest sa 3-0. Strijelci su bili Diallo (27), Lala (40-11m) i Ajorque (68).

Bordeaux je sa 2-0 pobijedio Nimes, a golove su zabili Briand (80-11mI i Oudin (82). Toma Bašić je odigrao cijeli susret za domaći sastav. Nica i Lille odigrali su 1-1. Domaće je u vodstvo doveo Dolberg u 50. minuti, a osam minuta kasnije izjednačio je Burak Yilmaz. Domagoj Bradarić igrao je svih 90 minuta za goste.

Linker
16. travanj 2024 08:52