KEREM KOCALAR Anadolu Agency Via Afp
U FORMI

Loša vijest za Hajduk: Ljubimac Grobara - Bambi, bivši igrač Manchester Uniteda, počeo je zabijati...

Nekoć igrač Manchester Uniteda i CSKA, u smiraju karijere preselio u Tobol...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 21. srpanj 2021. 16:03

Zoran Tošić je počeo zabijati i to nije dobra vijest pred dolazak Tobola u Split. Krilni napadač Kazahstanaca, 34-godišnjak iz Zrenjanina, postigao je tri pogotka u dva posljednja susreta Kupa. Tobolu se priključio sredinom travnja potpisavši ugovor do kraja sezone nakon što se ugasio kineski drugoligaš Taizhou Yuanda u kojem je proveo prethodnih 13 mjeseci.

Bez kluba je bio 20-ak dana, spominjao se pritom novi povratak ljubimca Grobara u Partizan, ali Tošić se odlučio za Kazahstan.

- Lijepo mi je u Kazahstanu, sve me podsjeća na Rusiju - kazao je Tošić nakon mjesec dana u Kostanayu.

U Tobolu su ga dočekali raširenih ruku, na službenoj web stranici kluba pohvalili su se da su dobili igrača koji je nekoć bio u Manchester Unitedu. Istina, Tošić je 12 mjeseci proveo na Old Traffordu, gdje je iz Partizana za sedam milijuna eura stigao u siječnju 2009. godine, međutim, za United je upisao tek dva nastupa u Premiershipu s ukupno odigranih 16 minuta. Nogomet tadašnjeg prvaka Engleske i Europe jednostavno je bio prebrz za Tošića.

- Stavljen sam odmah u prvu postavu, ali razina igre je bila tako visoka da sam imao osjećaj kako se radi o nekom drugom sportu. Bilo mi je vrlo teško u prvim tjednima u Manchesteru. Na treningu nitko nije gubio loptu, osim mene. Davao sam sve od sebe, ali nije bilo dovoljno. To nije bio nogomet koji sam poznavao. Svi su bili spremniji, Ryan Giggs s 36 i Paul Scholes s 34 godine su bili ispred mene, o Ronaldu da ne govorim. Dolazili su tri sata prije na trening, poslije treninga odlazili u teretanu, na bicikl. Bila je to momčad Unitedovih Galacticosa – ispričao je Tošić.

Nakon godinu dana u Unitedu odradio je proljetnu posudbu u Kölnu i potom preselio u moskovski CSKA u transferu vrijednom 9,5 milijuna eura.

- Kada su mi u Manchesteru rekli da svoj broj 14 prepustim Chicharitu, znao sam da moram prihvatiti ponudu CSKA

Sedam godina je igrao za Armejce, a raskid je uslijedio u trenutku kada je odbio klupski prijedlog o 30% smanjenja ugovora od 2,2 milijuna eura godišnje. Slijedile su dvije i pol povratničke sezone u Partizanu, potom Kina i naposljetku Kazahstan. Tri mjeseca je u Tobolu bio bez pogotka, upisao tek pet prvenstvenih nastupa s ukupno 62 minute. Bez gola i asistencije, stoga su kazahstanski mediji krenuli s kritikama “došao je uzeti zadnje novce pred mirovinu”. Ali, Tošić se probudio kroz Kup, počeo je zabijati iako još uvijek ima status džokera s klupe.

Iskusnog džokera koji je najviše pogodaka, po 11 u sezoni, zabijao u Partizanu (2017./18.) i CSKA (2013./14.). Tošićev nadimak je Bambi, kojeg je dobio po plazma keksima koje je nosio na treninge s osam godina.

Zoran Tošić

Datum rođenja:
28. travnja 1987.
Mjesto rođenja:
Zrenjanin
Pozicija:
krilni napadač
Klubovi:
Proleter, Banat, Partizan, Manchester United, Köln, CSKA, Partizan, TZ Yuanda,Tobol.
Reprezentacija:
76 nastupa, 11 golova

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 14:55