VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
REAKCIJE BIJELIH

Lovre Kalinić: Sramota, kakve rupe u igri, koliko neodgovornosti! Ispričavam se svim navijačima...

Trener Jens Gustafsson bio je silno razočaran: ‘Kada sve ide dolje, ja sam najodgovorniji...‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. srpanj 2021. 20:57

Težak udarac i šokantan oproštaj od Europe doživjeli su nogometaši Hajduka. S 2-0 iz Splita stigli su Bijeli u Kostanaj, ali to nije bilo dovoljno. Tobol je nakon produžetaka slavio s 4-1 i izborio 3. pretkolo Konferencijske lige.

Trener Hajduka Jens Gustafsson oglasio se nedugo nakon debakla u Kazahstanu.

- Vrlo veliko razočaranje. Ovo se ne bi smjelo događati, vrlo je teško objasniti situaciju, ali kada sve ide dolje, ja sam najodgovorniji. I silno razočaran. Travnjak? Ne, nema objašnjenja. Mi moramo gledati sebe i tu tražiti objašnjenje. Nema vanjskih faktora koji su utjecali na naš poraz. Tri zamjene na kraju? Sve odluke su diskutabilne kada ovako izgubite utakmicu, rekao je Gustafsson pa dodao:

- Ulazak u sezonu je jako loš, očekivanja su bila jako velika. Naša je odgovornost podići se, imamo utakmicu u nedjelju. Moramo u nedjelju pokazati da smo bolji, da možemo, da smo jači. U Kazahstanu smo 60 minuta igrali dobro, ali što se onda dogodilo jako je razočaravajuće.

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX

Strateg Aleksander Moskaljenko imao je razloga za zadovoljstvo:

- Želim se prvo zahvaliti navijačima i našim igračima za ovu divnu pobjedu. Kreirali su sjajnu atmosferu na stadionu, puno su pomogli našim navijačima. Uvjerio sam moje igrače da mogu i na tome im čestitam. Ostvarili smo veliku pobjedu", zaključio je Moskaljenko.

Snage za izjavu skupio je i kapetan Hajduka Lovre Kalinić:

- Realno, ovo je je jedna velika sramota. Kako ja osobno, tako i ostatak momčadi. Nedopustivo je da se jednoj ozbiljnoj ekipi događaju takve rupe u igri, toliko neodgovornosti. Moramo se izdignuti iznad svega ovoga, raditi, jer je pred nama težak period. Nije se lako pomiriti s ovakvim jednim porazom protiv ovakve momčadi koja ti ne stvori praktički nijednu ozbiljnu šansu, a izbaci te iz Europe. Kažem, krenut ću od sebe. Kao kapetan i kao lider morat ću dati puno više i to ću i napraviti, ali svi moramo biti kao jedan i dok ne bude tako, ništa drugačije ne možemo ni očekivati. Želim se ispričati svim ljubiteljima Hajduka i svim navijačima za ovih ružnih 120 minuta. Moramo probati dići glavu, Hajduk je ipak iznad svega. Moramo u nedjelju probati pobijediti Šibenik...

Linker
18. travanj 2024 01:58