Marin Pongračić je pobijedio mononukleozu
 Ulrich Hufnagel/Hufnagel PR/Pool/firo Sportphoto
HRVATI U EUROPI

Lovren izborio penal, Juranović zabio autogol, veliki hrvatski talent vratio se na teren nakon 95 dana!

Fenomenalnu utakmicu odigrala je momčad Stevena Gerrarda za koju nastupa Borna Barišić
Piše: Damir Dobrinić, HinaObjavljeno: 08. studeni 2020. 22:16

Brojni hrvatski reprezentativci su sa svojim momčadima diljem Europe odrađivali posao prije odlaska na reprezentativno okupljanje. Prvi su u nedjeljnoj akciji bili mladi braniči Domagoj Bradarić i Filip Uremović. I nisu prošli dobro. Lille je nastavio gubiti korak za vodećim PSG-om, nakon dva remija upisao je i prvi ligaški poraz na gostovanju kod Bresta (2:3), a Bradarića je trener izvadio već u poluvremenu. Filip Uremović odigrao je svih 90 minuta na poziciji desnog beka u dresu Rubina, kojem je to nije pomoglo na gostovanju kod Himkija, gdje je domaćin slavio s 2:0.

U potpuno različitom raspoloženju u Rusiji je zato Nikola Vlašić. Njegov je CSKA Moskva u 14. kolu dočekao Rostov i pogocima Kučaeva i Čalova došao do 2:0 pobjede. Vlašić je odigrao svih 90 minuta, a tom je pobjedom njegova momčad, za koju je Kristijan Bistrović igrao od 80. minute, zadržala prvo mjesto na ljestvici. U derbiju 14. kola ruskog prvenstva moskovski Dinamo je deklasirao gradskog suparnika Lokomotiv sa 5-1. Nikola Moro je za pobjednički sastav igrao od 68. minute, dok Vedran Ćorluka nije nastupio za Lokomotiv koji je utakmicu završio s dva igrača manje.

Aktualni prvak Zenit je pobijedio Krasnodar sa 3-1. Gosti su poveli u 16. minuti pogotkom Marcusa Berga iz kaznenog udarca, no Zenit je u drugom poluvremenu okrenuo rezultat, a strijelci su bili Kuzjaev (64), Dzjuba (79) i Sutormin (90+3). Dejan Lovren je igrao cijeli susret za Zenit i izborio penal u posljednim trenucima.

Pobjedu je upisao i Josip Juranović u 9. kolu poljskog prvenstva. Nije počelo dobro za njega i njegovu Legiju u domaćem dvoboju s Lechom, kojem je u 29. minuti upravo Juranović neopreznim autogolom donio prednost. No nakon toga Legia se razbudila i u drugom dijelu s dva pogotka došla do preokreta te 2:1 trijumfa. U Poljskoj je trijumfirao desni, a u Škotskoj lijevi bek. I to kako. Rangers je u 14. kolu dočekao Hamilton i svladao ga s čak 8:0. Borna Barišić počeo je utakmicu, odradio prvo poluvrijeme nakon kojeg je njegova momčad vodila s 4:0, pa ga je Steven Gerrard izvadio iz igre. Slavio je i Celtic, koji ima devet bodova zaostatka za najvećim rivalom, vodećom momčadi prvenstva, ali Rangers ima i dvije utakmice više.

U njemačkoj Bundesligi zaigrala su dva mlada Vatrena, suigrači iz Wolfsburga Josip Brekalo i Marin Pongračić. Njihova je momčad kod kuće s 2:1 slavila protiv Hoffenheima u čijem kadru nije bilo Andreja Kramarića. Brekalo je opet bio početnoj postavi i igrao je do 71. minute, dok je Pongračić ušao u 90. minuti. Hrvatski 23-godišnji stoper jako je dugo izbivao zbog mononukleoze. Bolest ga je izvan travnjaka u službenim natjecateljskim utakmicama držala od 5. kolovoza, dugih 95 dana.

Linker
23. travanj 2024 06:11