Antonio Balić/Cropix
BIVŠI VATRENI

Lovren podijelio misli o krvoproliću u Beogradu: ‘Desetljeća državne i medijske promocije kriminalaca, šunda...‘

O svemu se oglasio i bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Ante Tomić
Piše: SNObjavljeno: 03. svibanj 2023. 22:11

Krvoproliće u osnovnoj školi u susjednoj Srbiji je užasnulo cijeli svijet. Učenik je u školu ušao naoružan očevim pištoljima i usmrtio osmero djece i čuvara, a ranio je i profesoricu povijesti i još nekoliko učenika. Ovakav težak zločin nikada nije zabilježen na području regije.

O šokantnom zločinu se oglasio i bivši hrvatski reprezentativac Dejan Lovren koji je na svojem Instagramu podijelio potresnu fotografiju i tekst koji je objavio srpsko-kanadski filmski redatelj, producent, pisac, politički komentator, televizijski voditelj i aktivist Boris Malagurski.

‘Tragedija u školi ‘Vladislav Ribnikar‘ liči na nešto što smo, do sada, zamišljali da se događa samo u Americi. Međutim, desetljeća državne i medijske promocije kriminalaca, mafijaša, reality monstruma, šunda, nasilja, dekadencije, bolesnih vrijednosti i nebrige o čovjeku dovele su do konačnog poraza srpskog društva‘, napisao je Malagurski pa dodao:

‘Moja iskrena sućut obiteljima žrtava, ranjenima od srca želim što brži oporavak. U danima pred nama će morbidni urednici tabloidnog smeća analizirati svaki detalj iz života napadača, djeteta kojem nitko nije pomogao dok je tragedija još mogla biti spriječena. Hoće li netko pomoći bolesnom društvu prije nego što i kod nas scene policijskih kordona i uplakane djece oko škola postanu svakodnevica kao u SAD-u? Ili ćemo se ponovno baviti posljedicama umjesto liječenja uzroka koji su izazvali krah kompletnog sustava u kojem živimo?‘, zapitao se Malagurski, a njegove je misli podijelio Lovren.

image

Dejan Lovren se oglasio o događajima u Beogradu

SCREENSHOT

Osim Lovrena, o svemu se oglasio i bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Ante Tomić koji je poručio da nije vrijeme za upiranje prstom.

‘Danas nije dan za uperit prstom nego za pogledat se u ogledalo. Nije do igrica, nije do zapada, do roditelja je. Iskreno saučešće za svih devet obitelji. Nezamislivo‘, napisao je Tomić i dodao kako s djecom treba razgovarati.

image

Ante Tomić je rekao što misli o događajima u Beogradu

SCREENSHOT

Linker
27. travanj 2024 21:30