EKSKLUZIVNO ZA SN

Lovren: 'S Liverpoolom već ove sezone želim osvojiti Premiership i Ligu prvaka!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. srpanj 2014. 20:24

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren potpisao je petogodišnji ugovor s Liverpoolom! Odšteta koju su čelni ljudi Redsa platili Southamptonu iznosi 20 milijuna funti, u “prijevodu” 25 milijuna eura. Lovren je tijekom ljeta inzistirao na prelasku u Liverpool, uostalom u posljednjem razgovoru za Sportske novosti kazao je da želi otići na mitski Anfield Road i stalno slušati legendarni “You’ll never walk alone”.

- Napokon sam sve riješio i stavio potpis na ugovor s Liverpoolom. Jako mi je drago zbog toga, sad sam potpuno ispunjen i sretan - javio nam se jučer iz Engleske novi stoper slavnog kluba.

Jučerašnji je dan proveo u Londonu gdje mu je u američkoj ambasadi izdana viza za put u SAD, tamo se nogometaši Liverpoola nalaze na pripremama. - Moji novi suigrači trenutačno su u Bostonu, putuju po SAD-u, jedva čekam da im se priključim.

Pričao nam je kako se odvijala cijela priča prije potpisa za Liverpool, kako je proživljavao sve te dane do konačne realizacije toliko željenog transfera. - Išla je ta priča nekako sporo, bio sam na iglama cijelo vrijeme, jer je postojala neizvjesnost, makar sam vjerovao da će sve biti u najboljem redu, trebalo je transfer zgotoviti. Posljednjih dana prije potpisa ugovora, stiglo je olakšanje, jer sam imao informacije da se sve primaklo svom svršetku. U tom trenutku kao da je s mene pao veliki teret, kao da je ogromna stijena s mog ramena tresnula o pod. Sad, naravno, mogu kazati da sam potpuno sretan i miran, potpisao sam za veliki klub, jedan od najvećih na Globusu.

Hrvatski reprezentativac je profesionalno ispunjavao svoje obveze, iako su neki mediji špekulirali da se neće pojaviti na pripremama Svetaca, on se uredno uprizorio i stavio na raspolaganje treneru Koemanu.

- Došao sam na pripreme Southamptona u Belgiju, ali svi, uključujući i menadžera Koemana, znali su da ću završiti u Liverpoolu. Bilo je samo pitanje dana kad će se to dogoditi. Na pripreme sam, naravno, došao bez razmišljanja, morao sam trenirati zbog sebe te ispunjavati svoje profesionalne obveze kao tadašnji igrač Southamptona. Menadžer Ronald Koeman bio je korektan prema meni, rekao mi je da treniram, te da pričekam “još malo”. Tako je i bilo, ja sam redovito trenirao i na kraju je sve ovako za mene sjajno završilo.

Veli da ga je odmah nakon potpisa nazvao novi menadžer Brendon Rodgers. - Čestitao je, čovjek je oduševljen što sam potpisao za Liverpool. Isto kao što sam oduševljen i ja. Jedva čekam da počnem raditi s njim. Jako se tome veselim.

S obzirom na svotu koja je isplaćena Southamptonu, Lovren je postao najskuplji branič u povijesti Liverpoola, peti njihov najskuplji igrač uopće, a od svih hrvatskih transfera, samo je onaj Luke Modrića iz Tottenhama u madridski Real bio izdašniji, iznosio je 30 milijuna eura.

- Ne znam zapravo kako bih komentirao te brojke. Drago mi je to čuti i vidjeti, kad klub kao što je Liverpool toliko plati za mene, onda je to zaista veliko priznanje, međutim, ne želim se time zamarati. No opet je sasvim jasno, ne mogu pobjeći od te teme, jer kroz Liverpool su prolazili veliki igrači, svjetske zvijezde, sjajni, vrhunski obrambeni igrači. A za mene su platili najviše. Naravno da je to čudesan podatak, znak da itekako vjeruju u mene. Mogu svim ljudima iz Liverpoola samo poručiti - odužit ću vam se na najbolji način!

Lovren je drugi Hrvat poslije Bišćana koji će imati čast odijevati crveni dres. Imat će, naravno, itekako težak zadatak, popeti na vrh Europe kao što je to učinio Igor Bišćan.

- Luis Suarez je otišao. Međutim, taj odlazak ništa neće značiti za Liverpool! Svakog igrača se može zamijeniti. Liverpool je kupio pet kvalitetnih igrača i mislim da na tome neće stati. Tvrdim da ćemo se boriti za titulu u Premiershipu te za naslov prvaka Europe.

U novom klubu izabrao je broj šest...

Linker
05. svibanj 2024 16:19