SERGEI BOBYLEV/TASS/PROFIMEDIA
OGLASIO SE I LEWANDOWSKI

Lovren žestoko reagirao na odabir najbolje momčadi svijeta: ‘Ponovno ga nema! Što još treba napraviti?‘

Osim hrvatskog reprezentativca, oglasio se i Lewandowski te komentirao Messijev izbor
Piše: SNObjavljeno: 18. siječanj 2022. 15:51

Nakon 2020., Robert Lewandowski je i za 2021. godinu proglašen najboljim igračem svijeta u izboru FIFA-e. Napadač Bayerna nagradu The Best osvojio je ispred druga dva finalista - Lionela Messija i Mohameda Salaha.

Zanimljivo je bilo pogledati i kako su glasala trojica najboljih. Poljak je na prvo mjesto stavio veznjaka Italije i Chelseaja Jorginha, na drugo Messija, a na treće Ronalda. Argentinac, pak, nije među tri igrača kojima je dodijelio svoje glasove uvrstio Lewandowskog. On se, naime, odlučio za suigrače Neymara i Kyliana Mbappéa te napadača Real Madrida Karima Benzemu i time je zapravo navukao bijes dijela nogometnih fanatika koji su mišljenja da je Lewandowski trebao biti uvršen u njegovih TOP 3. Spomenimo i da je napadač Liverpoola i Egipta stavio na prvo mjesto Jorginha, na drugo Messija, a na treće Lewandowskog.

"Na dodjeli zlatne lopte je rekao neke lijepe stvari, a što se tiče ovih glasova, za to trebate upitati njega. Bila je to njegova odluka i to treba poštovati. Ne moram se zbog toga ljutiti na njega", komentirao je Lewa Messijev izbor.

U ponedjeljak je izabrana i momčad godine, a najboljih 11 razočaralo je i razljutilo hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena koji je žestoko kritizirao izostavljanje Mohameda Salaha, njegovog bivšeg suigrača u Liverpoolu, ali i velikog prijatelja.

"Nema mjesta za Salaha u FIFPro najboljih 11?? Ponovno!! Ljudi koji se razumiju u nogomet znaju da je zaslužio biti tamo. Što treba napraviti da ga se odabere? Možda europska putovnica", zapitao se hrvatski branič.

Momčad godine (3-3-4): Donnarumma – Dias, Bonucci, Alaba – Kante, Jorginho, De Bruyne – Messi, Lewandowski, Haaland, Ronaldo

Linker
16. travanj 2024 22:37