Warren Little/Getty Images
'BIO JE RAZVALJEN'

LUDA PRIČA JÜRGENA KLOPPA! SLAVNI NIJEMAC ZNA KAKO SE TULUMARI 'Ne mogu se sjetiti puno toga! Bio sam pijan, probudio sam se u garaži potpuno sam...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. rujan 2019. 16:28

Borussia Dortmund osvojila je bundesligaški naslov u sezoni 2010./2011., slavlje je bilo burno, a sada su procurili i neki novi detalji koje je iznio tadašnji trener kluba - Jürgen Klopp.

Bila je to prva titula za Borussiju nakon čak devet godina, a karizmatični Nijemac pokušao se prisjetiti ludog slavlja, iako je priznao da mu je dosta toga iz te večeri ostalo u magli.

"Ne mogu se sjetiti puno toga što bi imalo smisla. Bio sam jako pijan, ali se sjećam se jedne stvari. Nisam siguran jesam li ovo ikome ispričao... Probudio sam se u kombiju u jednoj garaži. Bio sam potpuno sam. Sjećam se tog trenutka, ali nemam pojma što se dogodilo u satima prije toga", objasnio je današnji trener Liverpoola u dokumentarcu naziva 'Inside Borussia Dortmund'.

Kad je izašao iz kombija, Klopp je ušao u veliku tvorničku prostoriju i ugledao siluetu čovjeka.

"Bio je To Aki Watzke (izvršni direktor Borussije, op.a.). Zviždao sam kako bi privukao njegovu pozornost i on je onda usporio. Bili smo jedini ljudi u tom ogromnom prostoru."

Čitavu priču potvrdio je i Watzke.

"Jürgen je bio razvaljen, on je uvijek volio tulumariti jače od ostalih."

"Aki je tada zaustavio stari Mercedes", nastavio je Klopp. "Bio je to neki Turčin kojem je rekao da nas poveze. On je prvo odbio, ali onda je Aki posegnuo u džep i izvadio 200 eura te rekao - 'Ma hoćeš', 'OK' - uzvratio je vozač kad je ugledao novac. Aki je sjeo naprijed, a ja straga gdje mi je glava konstantno udarala u bočni dio. Bio sam umoran, čuo sam čudne zvukove, mislio sam da sanjam... Ali nisam, prtljažnik je bio pun kokoši" - prisjetio se slavni trener.

Iduće godine Borussija je ponovno osvojila titulu, ali ovoga puta bez toliko žestokog slavlja.

"Rekao sam si da se moram malo kontrolirati", zaključio je Klopp.

Linker
07. svibanj 2024 13:04