ALEJANDRO PAGNI Afp
KAKVA DRAMA

Luda završnica u Argentini! Boca uz ogromnu pomoć vječnih rivala stigla do naslova prvaka

Vratar Rivera Franco Armani obranio je udarac s bijele točke u 90. minuti i gurnuo Bocu prema tituli!
Piše: Andro PolicObjavljeno: 24. listopad 2022. 07:29

Posljednje kolo prvenstva u Argentini ponudilo je pravu dramu i neviđenu završnicu. Prvak je po 35. postala Boca Juniors, a u tom su im pothvatu direktno pomogli najveći rivali - River Plate. U zadnje je kolo Boca ušla s bodom viška u odnosu na drugoplasirani Racing, a obje su momčadi u zadnjoj utakmici igrale na domaćem terenu.

image
ALEJANDRO PAGNI Afp
image
ALEJANDRO PAGNI Afp

Dok je Boca dočekala Independiente, Racing je imao teži zadatak protiv River Platea. Dakako, Boca je ovisila sama o sebi i u slučaju pobjede stigla bi do naslova, a od 50. minute vodili su 2-1, da bi u 81. minuti stigao "hladan tuš" u kojem je Independiente izjednačio rezultat.

image
ALEJANDRO PAGNI Afp
image
ALEJANDRO PAGNI Afp

S druge strane, River je u 80. minuti izjednačio na 1-1 kod Racinga, što je značilo kako bi, u slučaju da Boca remizira, Racingu bio potreban još jedan pogodak za titulu. U 90. minuti Racing je dobio priliku s bijele točke, loptu je uzeo Jonathan Galván, međutim, argentinski reprezentativni vratar Franco Armani obranio je njegov udarac (VIDEO), a dobru priliku iz odbijanca dobio je Nicolas Oroz, ali poslao je loptu visoko preko vrata. U konačnici, River je u petoj minuti sučeve nadoknade zabio za 2-1 i tako gurnuo Bocu prema tituli, što im možda i nije najbolje sjelo na kraju, ali pokazali su pravi sportski duh, iako oni nisu imali nikakav poseban ulog u tom dvoboju.

image
LUIS ROBAYO Afp
image
ALEJANDRO PAGNI Afp
image
LUIS ROBAYO Afp

Linker
01. svibanj 2024 01:40