Action Images/Ed Sykes
BURNA REAKCIJA TERRYJA

'LUĐAK' JE VIKAO S AUT-LINIJE: 'PUSTITE IM GOL!' Kontroverzni trener objasnio odluku koja je podijelila Englesku

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. travanj 2019. 21:00

Bizarne scene odvile su se na Elland Roadu u nedjeljnom dvoboju engleskog Championshipa između Leedsa i Aston Ville. Susret koji je odlučivao o potencijalnom plasmanu u najviši rang engleske lige završio je 1:1, a velike kontroverze izazvao je vodeći pogodak veznjaka Mateusza Klicha koji je zatresao mrežu u trenucima kada je gostujući napadač Jonathan Kodjia ozlijeđen ležao na travnjaku.

Isprovocirani takvim potezom skočili su svi igrači i stručna služba Aston Ville te je na terenu zavladao opći kaos. Legendarni nogometaš Chelseaja i aktualni pomoćni trener Aston Ville John Terry odmah se okomio na trenera domaće momčadi Marcela Bielsu, popularnog El Loca (Luđaka). Tražio je njegovu reakciju, a argentinski se stručnjak odlučio na nekonvencionalan potez.

Soccer Football - Championship - Leeds United v Aston Villa - Elland Road, Leeds, Britain - April 28, 2019  Leeds United manager Marcelo Bielsa reacts   Action Images/Ed Sykes  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Action Images / Reuters

S aut-linije je viknuo svojim igračima: "Pustite im gol, pustite im gol!"

U tim se trenucima mogao vidjeti John Terry kako potvrdno gestikulira Bielsi i obraća mu se riječima: "To je fer odluka."

Nesvakidašnja scena odvila se kada su igrači Leedsa odlučili stajati i pustiti Alberta Adomaha da postigne pogodak, no nisu se svi igrači složili s tom Bielsinom odlukom. Branič Leedsa Pontus Jansson ometao je i nastojao spriječiti Adomaha pri postizanju pogotka te je bio vidljivo uzrujan što su se ostali suigrači složili s puštanjem gola gostujućoj momčadi.

Soccer Football - Championship - Leeds United v Aston Villa - Elland Road, Leeds, Britain - April 28, 2019  Players clash following Leeds United's Mateusz Klich scored their first goal   Action Images/Ed Sykes  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Action Images

Argentinski strateg Marcelo Bielsa izjavio je za Sky Sports nakon dvoboja:

"Engleski je nogomet poznat po velikom sportskom i korektnom ponašanju pa smo odlučili napraviti to što smo napravili. Jansson nije htio slušati", dodao je. "To je izrazito narušilo moj autoritet. Nisam siguran kakve bi posljedice trebale biti po igrača koji izgubi povjerenje trenera", razočaran je bio Bielsa postupkom svojeg nogometaša.

Trener Aston Ville Dean Smith otkrio je što mu je rekao Mateusz Klich, igrač zbog kojega je cijela ova situacija i nastala:

"Klich mi je prišao poslije susreta i ispričao mi se. Svaka čast Bielsi i nogometašima Leedsa na ovome hvalevrijednom potezu."

Soccer Football - Championship - Leeds United v Aston Villa - Elland Road, Leeds, Britain - April 28, 2019  Players clash following Leeds United's Mateusz Klich scored their first goal   Action Images/Ed Sykes  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Action Images

U TV studiju Sky Sportsa odluku su dočekali s oduševljenjem i odobravanjem. Sportski komentator i proslavljeni škotski nogometaš Ally McCoist izjavio je za vrijeme prijenosa:

"Bila je to sjajna odluka i Bielsi se mora čestitati na velikoj sportskoj hrabrosti i korektnosti."

Legendarni urugvajski nogometaš Gus Poyet odmah je dodao:

"U potpunosti se slažem."

Još jedna legenda škotskog nogometa Andy Gray također je pohvalio odvažnu Bielsinu odluku:

"Ništa u pravilima igre ne obvezuje igrače Leedsa da stanu i izbace loptu s terena. No, s druge strane, ništa ne obvezuje Bielsu da naredi svojim igračima da puste gol. Ovo će snažno odjeknuti u nogometnome svijetu u trenucima kada nogometu nužno trebaju ovakve moćne, afirmativne poruke."

Bielsina odluka dobiva još i više na značaju ako se uzme u obzir da su tim puštenim pogotkom izgubili i teoretske šanse plasirati se izravno u najviši rang engleske lige. Ostaje im nada da će ulazak u Premiership uspjeti izboriti preko doigravanja.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 20:02