Luka Modrić ponovno dobro kotira u izboru za Zlatnu loptu

 Xinhua/avalon.red/Avalon/Profimedia
ENGLEZI PROGNOZIRAJU

Luka Modrić se našao visoko na listi kandidata za Zlatnu loptu, Messija i Ronalda nema ni na mapi

Prema pisanju portala Goal.com hrvatski kapetan je peti u nizu kandidata za Zlatnu loptu
Piše: JL.Objavljeno: 12. travanj 2022. 12:33

Luka Modrić je osvojio nagradu za najboljeg igrača na svijetu, Zlatnu loptu, 2018. godine, a ako je suditi prema projekcijama portala Goal.com jedan je od favorita za osvajanje i ovogodišnje nagrade. Prošle ju je sezone uzeo Lionel Messi, a spomenuti portal je napravio listu kandidata za sezonu 2021./2022.

U obzir za Zlatnu loptu ulazi jedna sezona pa tako ove godine neće biti uključeno i Svjetsko prvenstvo u Kataru koje se igra krajem godine i ulazi tek u iduću sezonu. U obzir se uzimaju ostvarenja pojedinca u jednoj sezoni, a osvojeni trofeji će biti manje važni.

Luka Modrić je na listi od 20 najizglednijih kandidata za Zlatnu loptu 2022. na petoj poziciji iza Karima Bezneme koji predvodi listu i Roberta Lewandowskog, Mohameda Salaha i Kyliana Mbappea. Zanimljivo, na listi se nisu našli ni prošlogodišnji osvajač Lionel Messi, ni njegov već tradicionalni suparnik Cristiano Ronaldo.

"Šest golova i 10 asistencija. Osvojio je i španjolski Superkup. Luka Modrić je protiv Chelseaja upisao još jednu predivnu asistenciju za Karima Benzemu. Osvajač Zlatne lopte iz 2018. opet je impresionirao u Ligi prvaka", piše Goal.com o Luki Modriću pa dodaje:

"Koliko je važan za momčad Carla Ancelottija dodatno ilustrira i to što je ostavljen na klupi u subotnjoj pobjedi protiv Getafea. Htjeli su svojeg zvjezdanog veznjaka odmoriti uoči uzvrata sa Chelseajem koji brani naslov prvaka Europe."

Lista kandidata za Zlatnu loptu:

1. Karim Benzema

2. Robert Lewandowski

3. Mohamed Salah

4. Kylian Mbappe

5. Luka Modrić

6. Sadio Mane

7. Kevin de Bruyne

8. Vinicius

9. Phill Foden

10. Trent Alexander-Arnold

11. Bernardo Silva

12. Diogo Jota

13. Joao Cancelo

14. Riyad Mahrez

15. Christopher Nkunku

16. Thomas Muller

17. Harry Kane

18. Son Heung-min

19. Pedri

20. Erling Haaland

Linker
14. travanj 2024 17:09