JAIME REINA Afp
NE ŠTEDE NOVAC

Luka Modrić uskoro ostaje bez trenera? Jedna od najjačih reprezentacija svijeta krenula po Carla Ancelottija

Talijanski strateg trenutno se na Svjetskom klupskom prvenstvu u Maroku
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 09. veljača 2023. 15:09

Carlo Ancelotti je 2021. godine po drugi put sjeo na klupu Real Madrida i u tom je mandatu dosada osvojio Ligu prvaka, prvenstvo i španjolski Superkup. Međutim, sve su veće glasine u medijima diljem svijeta da bi 63-godišnji Talijan mogao napustiti klupu Kraljevskog kluba. Ozbiljne namjere da ga dovedu na svoju klupu imaju u Brazilskom nogometnom savezu. Oni će mu na kraju sezone ponuditi ugovor, a predsjednik saveza Ednaldo Rodrigues će tokom veljače posjetiti Madrid kako bi prvog čovjeka Real Madrida Florentina Pereza upoznao s planovima koje imaju. Kako prenosi Mundo Deportivo, Ancelottija se s Brazilom povezivalo još prošle godine, a tada je za španjolske tiskovine rekao:

- Nisu me zvali. Ako su zainteresovani i pozovu me, zahvalit ću im na interesu. rekao je Ancelotti krajem prošle godine kad je tadašnji izbornik Brazila Tite napustio trenersku klupu nakon neuspješnog natjecanja na Svjetskom prvenstvu gdje su ispali od Hrvatske u četvrtfinalu. Dodao je nakon toga Ancelotti:

- Moja situacija je jasna. Ja sam još uvijek ovdje i nikad neću sam napustiti Real Madrid.

Brazilci spremno čekaju s ponudom koja će biti itekako izdašna. Mundo piše da se radi o iznosu od čak 10 milijuna eura godišnje, iznos za milijun veći od ovoga kojega sada godišnje zarađuje u Madridu. Vodstvo brazilskog saveza ima i rezervne opcije. Ako ne uspiju potpisati s Talijanom, posao će ponuditi Joseu Mourinhu ili Jorgeu Jesusu.

Linker
27. travanj 2024 05:38