BURAK AKBULUT/AFP/PROFIMEDIA
UČI OD SVOG UZORA

Madrid slavi velikog junaka, a on se klanja Modriću: ‘Bila bi mi čast, ali Luka i ja još nismo pričali o tome‘

Dvostruki strijelac Real Madrida javio se nakon osvajanja još jednog trofeja
Piše: SN, HinaObjavljeno: 07. svibanj 2023. 07:32

Nogometaši Real Madrida osvojili su španjolski Kup Kralja svladavši u finalu na stadionu Cartuja u Sevilli Osasunu s 2:1 (1:0).

Real je do 20. trofeja kupa, a prvog nakon devet godina, došao pogocima Brazilca Rodryga. Prvi je zabio već u 106. sekundi utakmice nakon dodavanja Viniciusa, a drugi u 70. minuti nakon šuta Tonya Kroosa i odbijene lopte. Momčad iz Pamplone se pokazala kao tvrd orah, a u 58. minuti je izjednačio Lucas Torro.

image

Rodrygo

JAVIER SORIANO Afp

Realov veliki junak iz sinoćnje utakmice oglasio se nakon susreta i, između ostalog, nahvalio hrvatskog maestra kojeg je uvijek isticao kao jednog od svojih uzora.

- Ovo je titula koja mi je nedostajala i sretan sam što smo je ugrabili. Je li ovo moja najbolja noć u Madridu? Ne, to je prošlogodišnje polufinale protiv Manchester Cityja. To je bilo posebno. Ništa se ne može usporediti s tim. Iako, istina je da je i ova noć među tri najbolje u mojoj karijeri, započeo je Rodrygo pa dodao:

- Gledam Modrića, Kroosa, Benzemu... Toliko su toga osvojili i uvijek žele još više pobjeda. To je nešto što učimo od njih. Treba pobjeđivati i ne se zaustavljati. Modrićeva desetka? Luka i ja još nismo pričali o tome jer želim da nastavi s Realom još jednu sezonu. A onda, kada se odluči za rastanak, bit će mi čast postati idućom desetkom Real Madrida - poručio je.

Luka Modrić je igrao od 82. minute, a ovo mu je bila prva utakmica nakon ozljede zadnje lože.

Ante Budimir je igrao 70 minuta za Osasunu, a propustio je dobru šansu u 22. minuti, no njegov udarac glavom prošao je pored vratnice.

Linker
13. travanj 2024 19:08