Fabijan Buntić dok je branio boje Ingolstadta

 MATTHIAS BALK Dpa Picture-alliance Via Afp
OCJENE HR NOGOMETAŠA

Majer je briljirao, ali jedan drugi Hrvat bio je najbolji! Pogledajte tko je priredio iznenađenje na samom vrhu

U TOP 10 prema podacima SofaScorea našli su se i Šunjić, Lovren, Barišić...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. studeni 2022. 13:32

Iznenađenje nas je dočekalo na popisu najbolje ocijenjenih hrvatskih nogometaša u 10 najboljih europskih liga prošlog vikenda. Prema podacima SofaScorea, na vrhu je – Fabijan Buntić.

Riječ je o 25-godišnjem vrataru portugalske Vizele koji je stigao ljetos iz Ingolstadta, a za svoju izvedbu u gostujućoj pobjedi kod Pacos de Ferreire dobio je ocjenu 8.2. Obranio je Buntić pet udaraca domaćih igrača, od toga četiri unutar kaznenog prostora.

Na drugom mjestu je hrvatski reprezentativni veznjak Lovro Majer koji je za svoj doprinos pobjedi Rennesa protiv Toulousea ocijenjen sa 7.8.

Istu je ocjenu dobio i veznjak Herthe Ivan Šunjić koji je bio statistički najbolji pojedinac svoje momčadi u domaćoj pobjedi protiv Kölna (2:0).

image

Grafika: SofaScore za SN

SofaScore

Na popisu slijede dvojica Vatrenih, stoper Zenita Dejan Lovren i lijevi bek Glasgow Rangersa Borna Barišić koji su ocijenjeni sa 7.5. Lovren je sa Zenitom slavio na gostovanju kod moskovskog Torpeda (0:2), dok je Barišić s Rangersima osvojio bod na gostovanju kod St. Mirrena (1:1).

Ivan Rakitić ocijenjen je sa 7.4 za prikazano u pobjedi Seville kod Velardea (0:2) u Kupu kralja, Luka Sučić je dobio ocjenu 7.2 za igru u pobjedi kod Austrije Klagenfurt (0:1).

Popis desetorice najboljih hrvatskih nogometaša zaključuju trojica obrambenih igrača; član moskovskog Lokomotiva Tin Jedvaj (7.1), stoper Eintrachta Hrvoje Smolčić (7.1) te ponajbolji hrvatski branič Joško Gvardiol iz RB Leipziga (7.0) kojeg ni slomljeni nos nije spriječio u ekspresnom povratku na teren.

Linker
24. travanj 2024 06:19