Marko Arnautović i Ezgjan Alioski
 JUSTIN SETTERFIELD Afp
NEPRIMJERENO PONAŠANJE

Makedonci traže žestoku kaznu za Marka Arnautovića nakon rasističkog ispada na otvaranju EURA

‘Uvijek smo protiv nacionalizma, diskriminacije i svih uvreda i ispada koji nisu u duhu nogometa‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. lipanj 2021. 12:12

Nogometni savez Sjeverne Makedonije uputio je službeni dopis UEFA-i u kojem traži kaznu za napadača Austrije Marka Arnautovića.


Sjeverni Makedonci smatraju da je austrijski reprezentativac nacionalističkim ispadom nakon pogotka kojeg je postigao protiv njihove reprezentacije uvrijedio Ezgjana Alioskog, inače člana engleskog Leedsa.


Alioski je albanskog porijekla, dok je Arnautovićev otac Srbin, a majka Austrijanka.


''Uvijek smo protiv nacionalizma, diskriminacije i svih ostalih vrsti uvreda i ispada koji nisu u duhu nogometa i vrijednosti iza kojih svi skupa stojimo. Uvijek ćemo ustati i braniti interese i dostojanstvo makedonske reprezentacije, gdje god da igrala'', stoji u priopćenju NS Sjeverne Makedonije.


Arnautović je u nedjelju zabio gol za konačnih 3:1 u ogledu odigranom u Bukureštu, a da je nečeg bilo pokazao je i svojim storyjem na Instagramu.
''Bilo je nekih žestokih riječi u emocijama utakmice, zbog čega bih se želio ispričati, osobito mojim prijateljima iz Sjeverne Makedonije i Albanije. Jednu stvar bih želio reći vrlo jasno: NISAM RASIST! Imam prijatelje u skoro svakoj zemlji i podržavam raznolikost'', napisao je Arnautović.


Albanska manjina inače čini oko četvrtinu od ukupno 2,1 milijuna stanovnika Sjeverne Makedonije.


Arnautović (32) je trenutačno član kineskog prvoligaša Shanghai Port kojeg vodi hrvatski trener Ivan Leko. Prije toga je nastupao za West Ham u kojem mu je menadžer bio bivši hrvatski Slaven Bilić, a prema informacijama iz Italije uskoro bi mogao prijeći u Bolognu s kojom je već dogovorio sve uvjete...

Linker
04. svibanj 2024 13:00