Neredi u Plzeň nakon finala Kupa

 Chaloupka Miroslav/Čtk/profimedia
RUŽNI PRIZORI

Makljaža zasjenila finale Kupa, svjedoci se zgražaju: ‘Skandalozno, kao da smo na Balkanu‘

Oko stotinu navijača uletjelo je na teren u Plzenu i izazvalo masovnu tučnjavu
Piše: SNObjavljeno: 23. svibanj 2024. 14:44

Ružne scene obilježile su finalnu utakmicu češkog Kupa. Praška Sparta slavila je 2:1 na gostovanju kod Viktorije Plzeň, a nedugo nakon posljednjeg zvižduka uslijedio je kaos.

Oko stotinu navijača uletjelo je na teren i izazvalo masovnu tučnjavu. Prema češkim medijima, prvi su na travnjak ušli navijači Viktorije te su se zaputili prema protivničkoj frakciji.

Nerede je za češki portal sport.cz prokomentirao bivši trener Viktorije Karel Krejčí, koji je jasno dao do znanja koliko je zgrožen ovom situacijom.

- Napetost i emocije na terenu i tribinama bile su ogromne, ovaj rivalitet već neko vrijeme samo raste. Ipak, ovo je sramota za češki nogomet. Ne mogu zamisliti da vodim unuka na utakmicu. Kraj je bio skandalozan, zasigurno se sve ovo moglo izbjeći. Puno ljudi je gledalo ovu utakmicu, ne samo uživo na stadionu. Ovakvi događaji prikazuju lošu sliku nogometa, izgledalo je kao da smo na Balkanu - kazao je Krejčí.

Policija je i prije susreta objavila da se finale Kupa smatra utakmicom visokog rizika, no odgovarajuće sigurnosne mjere očito nisu bile dovoljne.

Linker
04. rujan 2024 00:12