REUTERS/Suhaib Salem
KORAK OD SEDAM MILJA

MAMIĆ ČUDESNIM USPJEHOM OTVORIO MNOGA VRATA, PONUDE NE PRESTAJU STIZATI Hrvatski trener postao jedna od omiljenih osoba na drugom kraju svijeta

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. prosinac 2018. 09:02

Al Ain i Zoran Mamić bili su autori čudesnog rezultata. Prvaci Ujedinjenih Arapskih Emirata postali su senzacionalni klupski doprvaci svijeta. Hrvatski je trener ovim uspjehom napravio korak od sedam milja u svojoj karijeri, ne treba biti previše mudar da bi se zaključilo da će na njegovu adresu početi stizati mnoge ponude klubova koji imaju mnogo zvučnije ime od Al Aina.

U finalu protiv europskog prvaka i najboljeg svjetskog nogometaša Luke Modrića nije se moglo, ali taj finalni poraz nimalo ne umanjuje pothvat Mamića i Al Aina.

Zoran Mamić postao je jedna od omiljenih osoba u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, navijače i dalje trese euforija, kao da su oni, a ne Real Madrid postali svjetski prvaci.

- Ovo je sjajan uspjeh, najveći rezultat u povijesti države i kluba. Ponosan sam što sam dio ovoga. Po prvi put u povijesti osvojili smo duplu krunu, a sada smo izborili finale Klupskog SP-a. Mnogima je ovo jedan od najvećih događaja u životu - kazao je Mamić.

Soccer Football - Club World Cup - Semi-Final - River Plate v Al Ain FC - Hazza Bin Zayed Stadium, Al Ain City, United Arab Emirates - December 18, 2018  Al-Ain coach Zoran Mamic with players and backroom staff during the penalty shootout                  REUTERS/Andrew Boyers
REUTERS/Andrew Boyers

Svoj vrhunac Al Ain je doživio u polufinalu, kad je svladao osvajača Cope Libertadores, River Plate. Ta pobjeda zauvijek će ostati kao zaustavljena slika u povijesti toga kluba, jer je najveća. Tko zna hoće li se više ikad ponoviti da bilo koji klub iz UAE pobijedi najbolju momčad Južne Amerike.

Sve je moguće

Cijela ta priča Mamićeva Al Aina na turniru bila bi, zapravo, dobra podloga za snimanje nekog filma, metafora priče o Davidu i Golijatu. Ali i dokaz da je u nogometu zaista sve moguće, po tisućiti je put to objašnjenje zašto je nogomet najpopularniji sport na Globusu. Velika je to stvar i za hrvatske trenere, kojima je ovim pothvatom Mamić još šire otvorio vrata ne samo u tom dijelu svijeta.

Konačno, ali opet vrlo bitno, ponovno se o hrvatskom nogometu pričalo na svim meridijanima, u finalu su bili hrvatski trener i “The Best” Luka Modrić.

Veliki turnir

- Jako je teško igrati protiv Reala jer ima jaku ofenzivnu liniju i teško se braniti. Nitko ovo nije očekivao i moramo biti ponosni i sretni. Jedino duhom, borbom, trkom i koncentracijom možete pobijediti veliku momčad. Veliki turnir za Al Ain, moramo biti zahvalni na onome što smo učinili - zaključio je Mamić nakon finala i nakon što je nahvalio našeg nogometnog genijalca Modrića.

Linker
02. svibanj 2024 12:54