FACUNDO ARRIZABALAGA Afp
MILIJUNSKI RINGIŠPIL

Man. City bi za zvijezdu Španjolske platio 75 milijuna eura, Olma žele velikani, u Sassuolu trljaju ruke

Polufinalisti Eura u svojim redovima imaju niz sjajnih nogometaša, koje tek čekaju veliki transferi
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. srpanj 2021. 18:32

Milijunski ringišpil zavrtio se oko talijanskih i španjolskih igrača, reprezentativaca koji bi nakon Eura mogli silno profitirati. I njihovi klubovi također, jer riječ je o momčadima koje, po tradiciji, ne pripadaju među Top klasu Serie A i Primere. Sassuolo, Villarreal, Atalanta i Real Sociedad u svojim redovima imaju izuzetno skupe eksponate koji će ovog ljeta na mercatu imati značajnu ulogu.

Među Španjolcima najzanimljiviji je Mikel Oyarzabal za kojeg je najveći interes pokazao Manchester City. Ukoliko Sterling ili Bernardo Silva napuste Etihad u sljedećim mjesecima, moguć je dolazak krilnog napadača iz San Sebastiana.

Čeka se prodaja

Cijena? Prava sitnica za City od 75 milijuna eura, ali kako već rekosmo, ako netko od aktualnih zvijezda ode s Etihada, zamjena je spremna u liku 24-godišnjeg Oyarzabala. Guardiola odlično poznaje španjolsko tržište, dapače najbolje, stoga ne čudi da je u brzonogom Oyarzabalu pronašao igrača koji će njegovoj momčadi pružiti motivacijsku svježinu i nadasve kvalitetu. Oyarzabal je trenutno jedan od najzanimljivijih igrača na krilnoj poziciji, u Primeri je prošle sezone postigao 13 zgoditaka uz 10 asistencija. Talent koji vrijedi novca, a koliko točno, pokazat će nam ljetni mercato u kojem City prednjači za interesom.

image
LAURENCE GRIFFITHS Afp

Pau Torres je drugi na tom popisu, s cijenom od 50 milijuna stoper Villarreala je jako interesantan dvojcu iz Manchestera, Cityju i Unitedu, ali i Real Madridu. Upravo se Kraljevski klub najčešće dovodi u vezu s 24-godišnjim Torresom, tim više što je Varane praktički već krenuo prema Old Traffordu, pa će na Santiago Bernabeuu ostati upražnjeno mjesto za kvalitetnog stopera s obzirom na to da je bivši kapetan Sergio Ramos već napustio Real Madrid. Za Torresa se zanimaju i talijanski klubovi Lazio i Napoli, ali u konkurenciji s Realom teško će izaći kao pobjednici. U cijeloj situaciji, Pau Torres je miran i staložen, ne obazire se na ponude.

Gdje će Olmo

- Maksimalno sam koncentriran na nastup Španjolske na Euru, potom na Olimpijske igre i Ligu prvaka. To je jedino što me zanima - poručio je Torres.

Treći igrač Furije koji je u fokusu interesa mercata jest Dani Olmo. Talijani su već nekoliko puta pisali o zanimanju Milana koji je bio u konkurenciji za španjolskog reprezentativca kada je iz Dinama prelazio u Leipzig. U igri je i Real Madrid, što nije neočekivano, jer na Bernabeuu se ovog ljeta sprema velika rekonstrukcija momčadi. Transfermarkt cijeni Olma na 45 milijuna eura, a ukoliko bi se dogodio transfer, svota bi mogla ići samo prema gore, nikako dolje.

image
Domenico Berardi
ANDY RAIN Afp

Takva je situacija i s Talijanima gdje Sassuolo najviše trlja ruke. Manuel Locatelli i Domenico Berardi su u fokusu, poglavito 26-godišnji napadač za čiji je povratak zainteresiran Juventus. Berardi je prošle sezone postigao 17 zgoditaka uz sedam asistencija za Sassuolo, a kod Mancinija je na Euru krenuo u startnoj postavi. Napadač Zeleno-crnih već je igrao za Juve, ali prije šest godina Sassuolo ga je od Stare dame otkupio za 10 milijuna eura. Sada je cijena 40 milijuna, a pored Juvea za Berardija se bori i Milan.

Manuel Locatelli je želja Massima Allegrija za Juve, ali ozbiljno se u toj želji ispriječio Arsenal.

- Razgovarat ćemo s Juveom, ali Arsenal je za sada donio najkonkretniju ponudu za našeg veznog igrača - objasnio je tehnički direktor Sassuola, Giovanni Carnevali.

Atalanta dobro kotira

Locatelli je produkt škole Milana, ali pred dva ljeta tog 23-godišnjeg veznjaka za 14 milijuna kupio je Sassuolo. Danas vrijedi dva i pol puta više, a ugovor sa Zeleno-crnima ima još dvije sezone. No, jasno je da će Sassuolo ovog ljeta realizirati transfer svog reprezentativca za kojeg interes ne posustaje.

Još jedan produkt omladinske škole Milana je Matteo Pessina, 24-godišnji veznjak koji je pred četiri godine tiho preselio iz prijestolnice mode u manje glamurozni grad tekstila, Bergamo. Tog ljeta Milan je kupio Andreu Contija iz Atalante za 24 milijuna eura, a transfer je kompletirao dodavši anonimnog Pessinu procijenjenog na milijun eura. U Atalanti je također često odlazio na posudbe, ali prošlog ljeta se vratio iz Verone i postao standardni kod Gasperinija te Mancinijev reprezentativac. Pessina ulazi u zadnju godinu ugovora, ali danas Atalanta neće sjesti za stol ako nema ponude od 30 milijuna eura. Nakon Europskog prvenstva cijena može još samo rasti, Atalanta može s pravom računati na bogati transfer.

Linker
08. rujan 2024 01:37