Dušan Vlahović
 KENZO TRIBOUILLARD Afp
U UTRCI JE I JUVENTUS

Man. City dovodi srpskog reprezentativca? Sjajni napadač mogao bi ih skupo koštati, cijena je jasna...

Nije nikakva tajna da su prvaci Premier lige u potrazi za novim napadačem...
Piše: SNObjavljeno: 31. listopad 2021. 15:37

Gazzetta dello Sport tvrdi kako Manchester City ozbiljno razmišlja da u siječanjskom prijelaznom roku osigura potpis Dušana Vlahovića, sjajnog centarfora Fiorentine.

Vlahović je prošao kroz mlade selekcije Partizana prije nego što je 2018. stigao u Fiorentinu. Nakon što se postupno uvodio u udarnu postavu, 21-godišnjak je prošle sezone eksplodirao postigavši 21 gol u 37 utakmica Serie A. Vlahović je nastavio u sličnoj formi i ove sezone, već je postigao sedam golova u 11 utakmica. Jako je dobar i u dresu Srbije, za koju je zabio šest golova u 12 nastupa.

image
Dušan Vlahović
ANDREJ ISAKOVIC Afp

Ljetos je Fiorentina odbila sve ponude, ali stvari su se drastično promijenile posljednjih tjedana jer Vlahović nije uspio dogovoriti novi ugovor. Mladi napadač traži plaću od šest milijuna eura godišnje, što Fiorentina ne želi ispuniti. U klubu su priznali da bi mu mogli upaliti zeleno za odlazak ako u siječanjskom prijelaznom roku stigne odgovarajuća ponuda.

Upoznat s razvojem događaja, Manchester City ozbiljno razmišlja o dovođenju Vlahovića. Nije tajna da su prvaci Premier lige u potrazi za novim napadačem. City je cijelo ljeto proveli u nastojanju da dovedu Harryja Kanea, ali nisu uspjeli. Iako interes za kapetana Engleske ostaje, u klubu intenzivno traže alternative za jačanje svoje napadačke formacije, a Vlahović je jako dobro rješenje i to za dugi niz godina.

S obzirom na to da City danas nema klasičnog centarfora u momčadi, Vlahovićev dolazak u zimi itekako bi imao smisla. Međutim, njegov potpis bi značio i odštetu od velikih 60 milijuna eura. Osim toga, Manchester City zna da i Juventus jako želi mladog Srbina, ali Vlahović je navodno skloniji odlasku u Englesku...

Linker
19. travanj 2024 06:49