AFP PHOTO/GLYN KIRK
PREMIERSHIP I FA KUP

Manchester United se poigrao s Wolvesima, Torres zabio prvi gol nakon 1541 minute!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. ožujak 2012. 18:03

S “peticom” su nogometaši Manchester Uniteda “položili” gostovanje kod Wolverhamptona u 29. kolu Premierlige. Slavila je Fergusonova momčad s 5-0 i povećala, barem privremeno, vodstvo na ljestvici na četiri boda u odnosu na Manchester City.

Poveli su “crveni vragovi” u 21. minuti preko Jonnyja Evansa, a voda je definitivno krenula na njihov mlin kad je u 39. minuti Ronald Zubar dobio drugi žuti karton. Budući da u povijesti Premiershipa nijedna momčad nije pobijedila United nakon što je u prvom poluvremenu ostala s igračem manje, bilo je lako pogoditi u kojem će se smjeru dalje razvijati utakmica. Već do kraja prvog dijela gosti su povećali vodstvo na 3-0. Najprije je poslije brze kontre, na dodavanje Waynea Rooneyja, Antonio Valencia pogodio iz teškog kuta, a samo dvije minute kasnije Ekvadorac je asistirao Dannyju Welbecku za njegov sedmi prvenstveni pogodak sezone.



W-M footyroom.com by footyroom

U nastavku je priču s dva gola zaključio Javier Hernandez. Najprije ga je u 56. minuti domaća obrana ostavila samog nakon kornera tako da je lakoćom zabio glavom, a pet minuta kasnije je završio sjajnu akciju. Drugu je asistenciju pritom ubilježio raspoloženi Valencia. Chicharito sada na kontu ima deset premierligaških pogodaka u sezoni.

Wolverhampton ima svega jednu pobjedu u posljednjih 15 kola i prilijepljen je za dno ljestvice. Ovo mu je izjednačenje najtežeg domaćeg poraza u povijesti Premierlige (5-0 je slavio i Chelsea 2003. godine). United je, pak, na osam pobjeda u zadnjih devet kola.

U drugoj nedjeljnoj utakmici 29. kola engleskog nogometnog prvenstva Newcastle je na svom travnjaku s 1-0 bio bolji od Norwicha.

Jedini pogodak na utakmici djelo je Papissa Dembe Cissea iz 11. minute, nakon asistencije Jonasa Gutierreza. Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao ponajviše zahvaljujući sjajnim vratarima.

Tim Krul spriječio je u nekoliko navrata da Norwich izjednači i time omogućio svojoj momčadi da podeblja prednost ispred Liverpoola na šestom mjestu, odnosno da se približi borbi za pozicije tri i četiri koje dogodine vode u Ligu prvaka. "Svrake" su trenutno udaljene pet bodova od četvrtog Arsenala koji je zasada posljednji putnik u Ligu prvaka, ali uz utakmicu više na svom kontu.

Premiership, 29. kolo:

Wolverhampton - Manchester United 0-5 (Evans 21, Valencia 43, Welbeck 45, Hernandez 56, 61)

Newcastle - Norwich 1-0 (Cisse 11)

Redoslijed: 1. Manchester United 70, 2. Manchester City 66 (-1), 3. Tottenham 53 (-1), 4. Arsenal 52 (-1)...

FA Cup: Chelsea razbio Leicester, Torres zabio nakon 1541 minute!

Engleski nogometni klub Chelsea prvi je polufinalist FA Cupa. Momčad Roberta Di Mattea je u četvrtfinalu na Stamford Bridgeu s 5-2 bila bolja od drugoligaša Leicester Cityja.

Priča utakmice bio je Španjolac Fernando Torres koji je nakon 1541 minute, odnosno 25 sati i 41 minute konačno zatresao suparnički mrežu. Pojačanje Chelseaja vrijedno 50 milijuna funti je nakon postizanja svog prvog, a Chelseajevog trećeg gola na utakmici, bilo iznimno sretno, baš kao i navijači kluba koji su pogodak proslavili kao da je riječ o osvojenom naslovu prvaka Europe. Urlik Stamford Bridgea nije se utišao dobre 2-3 minute, a to je Španjolac popratio pljeskom i zahvalom. Bio je to 51. Torresov udarac prema suparničkim vratima otkako je posljednji put zabio.



szólj hozzá: g=4-1g][Matchhighlight.com]

Nakon što je postigao prvi u 67. za 3-0, Torres je postigao i drugi 18 minuta kasnije za 4-1. Asistent kod oba pogotka bio mu je Raul Meireles. Prije Španjolca, golove za Chelsea, u prvom poluvremenu, postigli su Gary Cahill (12) i Salomon Kalou (18). Cahill je nakon postignutog pogotka podigao dres, a na majci ispod njega je izrazio podršku Fabriceu Muambi koji je na subotnjoj utakmici Tottenhama i Boltona kolabirao i trenutno se nalazio u kritičnom stanju. Kalou je pak pogotkom, uz igrača Manchester Cityja Sergija Agüera, postao jedini nogometaš s "otoka" koji je ove sezone postigao barem jedan pogodak u Premiershipu, Carling Cupu, FA Cupu i europskom natjecanju.

Španjolac Torres je najbolju utakmicu u dresu Chelseaja zaključio asistencijom za Meirelesa u drugoj minuti sudačke nadoknade. Bio je to Portugalčev pogodak za 5-2. Golove za goste zabijali su Jermaine Beckford i Ben Marshall.

Nogometaši Liverpoola drugi su polufinalisti engleskog FA Cupa. To su izborili pobjedom 2-1, u utakmici igranoj na Anfieldu, protiv Stoke Cityja.

Mreže su prvih 20-ak minuta mirovale, a onda je Luis Suarez postigao prekrasan pogodak. Urugvajac je u 23. minuti prvog dijela zabio za vodstvo Liverpoola gromovitim udarcem u sami donji desni kut Stokeova gola s otprilike 22 metra. Vodstvo je, doduše, trajalo svega tri minute.

Nakon manje od 180 sekundi od primljenog gola, Stoke je uzvratio preko Petera Croucha, bivšeg igrača "redsa". Bio je to prvi pogodak Croucha svome bivšem klubu u jubilarnom 10. nastupu protiv istog. Zabio je visoki Englez svojim najjačim oružjem - glavom.

S rezultatom 1-1 se otišlo na predah, a onda je u nastavku Stewart Downing zabio svoj drugi pogodak za Liverpool. Igrala se 57. minuta utakmice kada je 27-godišnji Englez donio "redsima", pokazalo se na kraju, plasman u polufinale FA Cupa. S nekih 18 metara je Downing proparao mrežu gostiju. Zanimljivo, i prvi je pogodak za Liverpool Downing postigao u FA Cupu (Oldham 5-1).

Liverpool će tako u polufinalu igrat s boljim iz susreta koji je u subotu prekinut, Tottenham - Bolton, dok će Chelsea u drugom polufinalu zaigrati protiv boljeg iz ponovljene utakmice Sunderlanda i Evertona, nakon što je prva na Goodison Parku završila 1-1.

FA Cup, četvrtfinale:

Chelsea - Leicester City 5-2 (Cahill 12, Kalou 18, Torres 67, 85, Meireles 90+2 / Beckford 78, Marshall 89)

Liverpool - Stoke City 2-1 (Suarez 23, Downing 57 / Crouch 36)

Linker
22. rujan 2024 14:33