FACUNDO ARRIZABALAGA Afp
ZANIMLJIV KOMENTAR

Mancini: ‘Ovo je Italija za povijest, a Nijemci su bili čak i bolji od Engleske, nisu zaslužili ispasti‘

‘Bila je to krasna senzacija, sretan sam zbog svih Talijana širom svijeta‘, kaže izbornik Italije
Piše: HinaObjavljeno: 19. srpanj 2021. 22:09

Ova će Italija ostati u povijesnim knjigama, kazao je izbornik novih europskih nogometnih prvaka Roberto Mancini u razgovoru za Sport1.de.

"Bila je to prekrasna senzacija, sretan sam zbog svih Talijana širom svijeta, jer smo stvorili nešto izvanredno", rekao je Mancini.

Italija je u finalu EP-a nakon "lutrije jedanaesteraca" pobijedila Englesku osvojivši drugi europski naslov nakon 1968. godine. Pobjedom u finalu EURO-a, "Azzurri" su pod Mancinijevim vodstvom produžila i niz bez poraza na čak 34 utakmice približivši se na korak rekordu koji drže Brazil i Španjolska.

image
- Afp

"Ova će Italija ostati u povijesnim knjigama. Svojim igračima mogu samo skinuti kapu. Sve se dogodilo tako brzo, mislim da će ljudi nastaviti slaviti tijekom cijelog ljeta i to je prekrasno."

Ovo je prvi talijanski trofej otkako je Marcello Lippi predvodio Italiju do naslova svjetskog prvaka 2006.

"Mislim da se oba turnira mogu usporediti, jer za osvajanje naslova morate učiniti velike stvari, a ovi momci to sigurno jesu," nastavio je Mancini.

Istaknuo je kako je njegov projekt stvaranja nove "squadre" počeo prije tri godine nakon što se Italija nije uspjela plasirati na SP u Rusiji 2018.

“Počeli smo prije tri godine i razvili smo ovaj sjajni timski duh koji je bio jasan na Euru. Dali su sve od sebe, zato smo to na kraju i uspjeli. Dali smo priliku igračima koji prije tri godine nisu bili previše poznati u inozemstvu, i prošlo je dobro."

Talijanski je izbornik na zanimljiv način prokomentirao i dolazak Engleske do finala, i ispadanje Njemačke. Podsjetimo, Englezi su u osmini finala svladali Elf s 2:0.

"Iskreno, po meni Njemačka nije ni zaslužila ispasti protiv Engleske. Odigrali su odličnu utakmicu i čak bili bolja momčad".

Linker
15. travanj 2024 13:36