Roberto Mancini
 FRANCK FIFE Afp
REAKCIJE IZBORNIKA

Mancini se osvrnuo na prvi poraz nakon 37 utakmica, a komentirao je i crveni karton iskusnog Bonuccija

Izbornici Španjolske i Italije su nakon utakmice dali svoje viđenje o polufinalu Lige nacija
Piše: SNObjavljeno: 06. listopad 2021. 23:52

Italija je pod Robertom Mancinijem ostvarila nestvarni niz od 37 utakmica bez poraza, a taj niz prekinula je Španjolska koja je postala prva ekipa koja je srušila Italiju na San Siru. Nakon poraza od 2:1 pred kamere RAI Sporta je stao Roberto Mancini.

"Ovakve utakmice ponekad usmjeri samo jedan događaj. Prvo poluvrijeme je moglo lako završiti i 1-1. Španjolska je dobro čuvala loptu, ali razočaran sam ovakvim porazom s 10 igrača. Napravili smo grešku koju ne smijemo raditi na ovom nivou", rekao je Mancini pa se osvrnuo na Bonuccijev crveni karton:

"Iskreno, nisam vidio drugi žuti karton, ali to nije poanta. Leonardo se nije smio dovesti u situaciju da završi u sučevoj bilježnici kod oba žuta kartona. Ipak, zabili smo gol i nismo više primili niti jedan s 10 igrača, a to znači da smo igrali dobro."

Italija je s nekim zamjenama počela igrati puno bolje i to je i dovelo do spomenutog gola.

"Trebali smo svježu krv i to je pomoglo kada smo ostali na 10 igrača. Mogli smo uvesti i mlađe igrače, ali mislim da smo, usprkos porazu, odigrali dobro i to će nam dati snagu."

Navijači Milana su cijelo vrijeme zviždali Gianluigiju Donnarummi koji je ljetos sa San Sira otišao u PSG, a Mancini smatra da tome nije bilo mjesta na utakmici reprezentacije.

"To nas je razočaralo", zaključio je izbornik Italije.

Luis Enrique je očekivano bio u boljem raspoloženju nakon što je njegova Španjolska pobijedila aktualne prvake Europe.

"Bila je to odlična utakmica. Gledali smo dvije odlične ekipe i veliko nadmetanje. Dobro smo ih pritisnuli, ali i oni su namučili nas. Teško je u ovako kratkom vremenu koje smo imali za trening prenijeti igračima sve što želiš, ali odigrali su odlično i jako smo sretni", rekao je Enrique u uvodu pa dodao:

"Ključ je u tome da igramo svoju igru, da budemo hrabri, imamo loptu i radimo pritisak. Privilegiran sam što imam 40 igrača koji igraju odlično i zaslužuju igrati."

Ipak, među tih 40 nije klasična devetka.

"Nemamo problema s napadačem. Došli smo do gola suradnjom napadačke linije. Imali smo odličnog Ferrana, Oyazabala, Sarabiju i Marcosa Alonsa koji nije bio dugo s nama."

Enrique se osvrnuo i na finale u kojem će ih čekati Belgija ili Francuska.

"Ne bih volio igrati ni protiv Lukakua, ni protiv Mbappea, ni protiv Francuske, ni protiv Belgije. Obje ekipe su jako dobre. Došli smo do najbolje četiri ekipe i sada smo već među najbolje dvije ekipe. Probat ćemo ih namučiti i osvojiti naslov prvaka", zaključio je izbornik Španjolske.

Linker
26. travanj 2024 21:17