AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
VELIKA NEPRAVDA FIFE

'Mandžo je Bayernove luzere pretvorio u pobjednike, morao je biti na popisu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. listopad 2013. 09:55

Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) objavila je ovog utorka popis 23 nogometaša koji su i dalje u utrci za "Zlatnom loptom", odnosno nagradom za najboljeg nogometaša svijeta u 2013. godini - Ballon d'Or.

Na skraćenom popisu nije se našlo ime Marija Mandžukića, hrvatskog napadača minhenskog Bayerna, koji je prvotno bio među 50 igrača koji su kandidirali za naslov najboljeg u 2013. godini.

- Najveće iznenađenje je što nema Mandžukića, igrača koji je Bayern iz gubitničke pretvorio u pobjedničku momčad. Bez njega su godinu ranije ostali bez trofeja, a onda su s njim u napadu prošle sezone osvojili Ligu prvaka, Bundesligu i njemački Kup, čudi se dopisnik agencije Reuters. Nepravda je tim veća što je na popisu šest igrača Bayerna, a hrvatski je centarfor lani sigurno bio među šest najboljih igrača aktualnog prvaka Europe.

Drugog dana mjeseca prosinca FIFA će objaviti trojicu finalista, a pobjednik će biti proglašen na gala večeri u Zürichu 13. siječnja iduće godine.

Popis 23 kandidata za "Zlatnu loptu":

Gareth Bale (Real Madrid), Edinson Cavani (PSG), Radamel Falcao (Monaco), Eden Hazard (Chelsea), Zlatan Ibrahimović (PSG), Andres Iniesta (Barcelona), Philipp Lahm (Bayern), Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), Manuel Neuer (Bayern), Neymar (Barcelona), Mesut Özil (Arsenal), Andrea Pirlo (Juventus), Franck Ribery (Bayern), Arjen Robben (Bayern), Bastian Schweinsteiger (Bayern), Luis Suarez (Liverpool), Thiago Silva (PSG), Yaya Toure (Manchester City), Robin van Persie (Manchester United), Xavi (Barcelona), Thomas Müller (Bayern), Cristiano Ronaldo (Real Madrid) i Lionel Messi (Barcelona).

Linker
22. rujan 2024 20:24