U LOVU NA NOVI KLUB

Mandžo odlazi iz Madrida: Nakon Monaca i Liverpoola, pojavila se nova opcija u Italiji

‘Hrvat je zabio dvadeset golova, ali čini se da Simeone traži novog centarfora’
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 26. svibanj 2015. 09:56

Madridski Atlético će između srijede i petka sastaviti nacrt momčadi za sezonu 2015./2016., što uključuje transfer-listu i popis željenih pojačanja, a među prekobrojnima će se naći i Mario Mandžukić.

Informacija iz dnevnika As samo je jedna u nizu kojima se posljednjih tjedana hrvatskom reprezentativcu stvara “poguranac” da pronađe novi klub.

Skok u kvaliteti

“Mandžukić je dao svoj doprinos u brojci od 20 golova, kao i u borbenom, grebatorskom stilu igre, ali sve ukazuje na to da Atlético treba novu devetku”, piše autor Javier Díaz.

Osim Mandžukića, očekuje se odlazak braniča Mirande i Ansaldija te veznjaka Marija Suáreza. “Baza ostaje ista, no klubu treba kvalitativni skok i zato se traži novi napadač”, dodaje As. Trener Diego Simeone dostavit će svoje želje upravi koja bi mu potom trebala dati zeleno svjetlo za transfere.

Uzgred, Liverpool i Monaco više nisu usamljeni lovci na 29-godišnjeg Brođanina. Sky Sport Italia izvijestio je da se za Mandžukića zainteresirao i AC Milan u kojem se spremaju drastični rezovi uoči nove sezone.

Talijanska lista želja

Ako se posao s Mandžom ne realizira, Milanova je alternativa Jackson Martínez iz Porta, a među šestoricom igrača koje “rossoneri” žele dovesti još su Geoffrey Kondogbia (Monaco), Granit Xhaka (Borussia M.), Ilkay Gündogan (Borussia D.), Daniele Baselli (Atalanta) i Juraj Kucka (Genoa).

Monaco

Trener: Leonardo Jardim

Učinak u prvenstvu: 3. mjesto

Europa 2015./2016.: kvalifikacije za Ligu prvaka

Liverpool

Trener: Brendan Rodgers

Učinak u prvenstvu: 6. mjesto

Europa 2015./2016.: Europska liga

Milan

Trener: Filippo Inzaghi

Učinak u prvenstvu: 10. mjesto

Europa 2015./2016: nisu izborili

Linker
19. svibanj 2024 23:35