ODUŠEVIO I U LIGI PRVAKA

Mandžukić o kolegi: 'Znam kako je Gomezu, ali što bih ja trebao... Sjesti na klupu?'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. veljača 2013. 12:58

Ide Mandžukiću ide, i sreća pomaže, kao u utorak u Londonu protiv Arsenala za prvi pogodak u karijeri u Ligi prvaka. Šesta utakmica u 2013., šesti put strijelac, ukupno osmi gol. Za klub i nacionalnu vrstu. Kao u transu, leti i pogađa mreže.

- Naravno da sam sretan, kako ne bih bio, napokon sam zabio i u tom natjecanju. Nadam se da je to samo početak. Još je važnije da smo postigli dobar rezultat s kojim u uzvratu sve možemo završiti - kazao je Mandžukić koji ne skriva da su ambicije Bayerna najveće.

Predsjednik Uli Hoeness nije štedio komplimente, po njemu to je bila najbolja izvedba momčadi u ovoj sezoni.

- Da, igrali smo zaista dobro, prvih 30-35 minuta čak vrlo kvalitetno. I nakon toga mnogo smo trčali, nismo željeli popustiti. Ne vidim zašto bi se to dogodilo i u sljedećim utakmicama, imamo velike ciljeve.

Ne tako davno je kazao “idemo po tri trofeja, uz prvenstvo pucamo i na Ligu prvaka i na DFB kup”... Kako sada izgledaju, može li ih itko zaustaviti? Oni i Barcelona, uz pobjednika para Manchester United - Real Madrid, to je krug TOP pretendenata za osvajanje Europe. Sanja li se već istrčavanje na Wembleyju?

- Do tada imamo još neke važne utakmice, ja se fokusiram samo na sljedeću i pokušavam ne gledati predaleko u budućnost.

I prije dvoboja na Emiratesu nije bilo dvojbeno jesu li Bavarci bolji, po svim su pitanjima ispred Arsenala, no 1:3 u Londonu ipak mnogi nisu očekivali. Već za 24 minute vodili su 2:0...

- Bili smo svjesni da je njemačkom klubu u Engleskoj uvijek teško pobijediti, mnogi su ovdje loše prošli, ali trener nas je dobro pripremio. Ustrajali smo u trkačkim dionicama, držali tempo, znali smo što možemo očekivati i prezentirali na terenu sve što je od nas tražio.

Je li uopće bio svjestan kako je zabio?

- Jesam, vidio sam. Uočio sam Lahma da se sprema uputiti loptu pred gol, utrčao sam na nju, bila je oštra, nekako sam je udario petom, odbila se od zemlje u zrak i završila u golu. Bez obzira kako, glavno da je pogodak.

Uz pomoć Sagne, bez čije noge sigurno ne bi dobila takav luk. Ali i naklonost Fortune treba zaslužiti. Mandžukić ne skida osmijeh s lica, u Münchenu stalno postavlja nove vrhunce vlastite igračke moći, uživa povjerenje trenera. Je li mu žao Gomeza kojeg je zaledio na klupi?

- Ha, bio bih oduševljen kad bismo svi mogli igrati. Znam kako se on osjeća, ali što bih trebao učiniti? Nisam ja taj koji odlučuje.

Nakon prvenstvenog sraza s Werderom, sljedeće srijede novi je okršaj s Borussijom. Njemački kup najmanje je važno natjecanje, ali nipošto nije nebitno. Prvenstvo su im uzeli, sad se bruse na revanš i za poraz 5:2 lani u finalu Kupa, kad su oba domaća trofeja završila u Dortmundu. Hoće li to biti šansa za Gomeza?

- Ne znam, sve je na treneru - istaknuo je Mandžukić, a na pitanje je li mu potreban odmor, odgovorio je: - Teško je na to odgovoriti. Što bih trebao reći, da želim sjediti na klupi? To vam neće kazati niti jedan igrač.

Nama je najznačajnije da sačuva streljiva za reprezentaciju, za Srbiju i Wales. Nakon gola J. Koreji, također u Londonu, rekao je “Jedva čekam”.

Linker
21. rujan 2024 17:37