POTPISAO ZA JUVENTUS

MANDŽUKIĆ 'U karijeri sam već nosio dres Juvea... Dok sam igrao za Marsoniju'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 22. lipanj 2015. 21:03

Mario Mandžukić konačno je i službeno postao igrač talijanskog prvaka Juventusa. Hrvatski napadač sinoć je doputovao u Torino, a gotovo cijeli dan je obavljao formalnosti uoči potpisa četverogodišnjeg ugovora za finalistu Lige prvaka. Nakon što je uspješno proša liječnički preglde čelnici najvećeg talijansog kluba konačno su ga doveli pred novinare:

- Karijeru sam počeo u Marsoniji. Imali smo iste dresove kao i Juventus. jedno vrijeme smo čak imali originalne dresove Juvea. U crno-bijeloj sam započeo karijeru. Juventus mi je oduvijek bio simpatičan baš zbog toga.

O razlozima zasto je izabrao baš Juventus, Mandžukić je reako:

- Uvijek mi je bilo teško igrati protiv Juventusa. Sjajna su momčad. Trener Allegri me dobro poznaje, a i protiv mojih budućih suigrača odigrao sam veliki broj utakmica. Dobro se poznajemo, a Allegri je jer rekao što očekuje od mene, a ja sam uvjeren da Juveu to mogu dati. Borit ću se svim srcem za moj novi klub.

Mandžukić je ujutro obavio liječničko testiranje te će biti sedmi Hrvat koji je igrao za taj klub. Ranije su ondje nastupali Zoran Ban, Alen Bokšić, Robert Jarni, Dario Knežević, Robert Kovač i Igor Tudor.

Related content

Centarfor je u Atletico Madrid stigao prošlo ljeto iz njemačkog prvaka Bayern Münchena za 22 milijuna eura te odlazi nakon prve sezone iako je imao ugovor do ljeta 2018.Prošle sezone je zabio 20 golova u 43 utakmice, a Atlético je sezonu završio na trećem mjestu u prvenstvu. Madridski crveno-bijeli osvojili su španjolski Superkup nakon pobjede nad gradskim rivalom Real Madridom od 1-0 u kojoj je Mandžukić zabio gol.

U Juventusu bi trebao zamijeniti 31-godišnjeg Argentinca Carlosa Téveza koji odlazi u argentinski Boca Juniors.

Linker
23. rujan 2024 02:50