SCOTSMAN

Mandžukić upozorio Strachana

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. veljača 2013. 13:47

" Mandžukić šalje upozorenje Strachanu", naslov je pod kojim škotski dnevnik Scotsman analizira sjajne ovosezonske igre hrvatskog nogometaša Marija Mandžukića u dresu Bayerna…

Mandžukić je, podsjetimo, u utorak zabio u pobjedi protiv Arsenala (3-1) u prvom dvoboju osmine finala Lige prvaka, a s 15 je pogodaka trenutno prvi strijelac Bundeslige.

''Bayernov Hrvat se u posljednjih godinu dana pretvorio u izvanrednog strijelca i premda je u njegovom pogotku na Emiratesu bilo elementa sreće, ipak se radi o značajnom dostignuću jer mu je to prvi gol u Ligi prvaka. Pogodak i svestrana igra su nazočnom škotskom izborniku Gordonu Strachanu dali dovoljno razloga za razmišljanje uoči nadolazećih utakmica protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo'', piše Scotsman.

Dnevnik podsjeća da je Mandžukić podijelio status prvog strijelca na lanjskom Euru u Poljskoj i Ukrajini što je privuklo pažnju velikih klubova prema tadašnjem napadaču Wolfsburga.

- U Bayernu su znali da kupuju pouzdanog napadača. Bivši sportski direktor Christian Nerlinger, nekadašnji veznjak Glasgow Rangersa, istaknuo je da Mandžukić ima nevjerojatnu kvalitetu zabijanja, ali čak ni on nije predvidio igračev napredak koji se dogodio na Allianz Areni.

U članku se nadalje ističe kako su i njemački mediji oduševljeni Mandžukićem. Citira se Bild koji navodi da hrvatski nogometaš trenira s jačim intenzitetom od bilo koga drugoga u momčadi, te Die Welt koji piše da za Mandžukića ne postoji prijateljska utakmica.

- Rekao sam si da ću davati najbolje od sebe na svakom treningu jer znam da je to jedini način da postanem bolji na terenu. Radio sam iznimno naporno tijekom stanke. Učinio sam to zbog sebe jer znam da kada sam pripremljen, onda sam jak. Mogu pomoći momčadi i želim obaviti svoj posao najbolje što mogu. Osjećam se sjajno, uživam u najboljoj sezoni karijere i ne želim da stane - prenosi za kraj Scotsman Mandžukićevu izjavu.

Linker
21. rujan 2024 15:51