Bivši je nogometaš izbio nož pomahnitalom napadaču

 Bildbyran/zuma Press/profimedia
NE OSJEĆA SE KAO HEROJ

Maradonin suigrač razoružao pomahnitalog napadača i spriječio veće krvoproliće: ‘Branio sam ženu i kćer‘

Massimo Tarantino se našao u supermarketu u kojem je pomahnitali čovjek ljude napao nožem
Piše: Dean BauerObjavljeno: 30. listopad 2022. 12:38

Massimo Tarantino (51) bivši je profesionalni talijanski nogometaš koji je daleko najveći, najdublji trag ostavio u Napoliju. Ne bilo kojem ili bilo kakvom Napoliju, već o ponosu juga Italije iz najboljeg razdoblja tog kluba. Onda kada je ondje igrao veliki "mali zeleni", Diego Armando Maradona čija je obljetnica rođenja baš danas. Dakle, Tarantino (nije ni u kakvom srodstvom s glasovitim redateljem) je odigrao točno 100 utakmica za Napoli u razdoblju od 1989. do 1996. godine. To znači da je s Diegom dijelio svlačionicu dvije godine, budući da je Maradona ondje igrao od 1984. do 1991. Tarantino je još igrao i za Inter, Bolognu, Cesenu... Uglavnom, prikupio je ukupno oko 300 utakmica u Seriji A.

Karijeru je okončao 2006., a od prošle godine radi kao sportski direktor u drugoligašu SPAL iz Ferrare. Iskreno, unatoč tim lijepim brojkama iz igračke karijere, te dijeljenju svlačionice s Maradonom, teško da bi itko danas u svijetu znao za Massima Tarantina, da nije bilo tragične okolnosti. Prije koji je dan, pomahnitali ubojica u trgovačkom centru u gradiću Assagu nedaleko od Milana, nožem ubio jednu, a ranio još 5 osoba. Možda bi krvava bilanca bila i još gora da se ondje nije zatekao upravo Massimo Tarantino.

"Bio sam sa suprugom Tatianom i 22-godišnjom kćeri Giorgiom u kupovini u supermarketu. Stajali smo u redu na blagajni s kolicima kad smo čuli vrisku", talijanskim je medijima ispričao Tarantino.

"Prvo je bila tišina, jer smo se svi počeli pitati što se događa. Zatim je izašla osoba s krvavom košuljom. U tom trenutku nastala je panika, ljudi su bježali desno i lijevo. U općem stampedu u mom je smjeru trčao čovjek s nožem u ruci, sve dok između mene i njega nije stala djelatnica Carrefoura (trgovački lanac) i primila ubod. Bilo je to pitanje trenutka, nije bilo vremena za racionalizaciju. Jednostavno sam udario napadača u ruku i izbio mu nož. Tada sam ga imobilizirao dok policija nije stigla i privela ga. Bio je to instinktivan potez, naravno da nisam obučen za takvo što, ali nisam pobjegao jer mi je primarni instinkt bio zaštititi ženu i kćer. Samo sam ga pokušao razoružati", veli Tarantino, te nastavlja.

"Vrištao je, ali svi su u tom trenutku vikali, ništa se nije moglo razumjeti. Nastao je opći kaos. Onda kad su ga razoružali ostao je nepomičan, vidjelo se da nije bio lucidan."

Massimo je naglasio i da mu baš ne odgovara sadašnja pozornost medija.

2Ne osjećam se kao junak, naprotiv. Iskreno, osjećam nelagodu što sam u središtu pozornosti. Samo mislim da sam učinio pravu stvar nakon što sam bio na krivom mjestu u krivo vrijeme."

Linker
19. travanj 2024 19:36