TOMISLAV KRISTO Cropix
FANTASTIČNA ATMOSFERA

Marijan Kustić oduševljen: ‘Malo koja futsal liga u Europi ovo može doživjeti‘

‘HNS će nastaviti ulagati u razvoj futsala koji je po posjećenosti najpopularniji dvoranski sport u Hrvatskoj‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 27. svibanj 2023. 14:29

Futsal u Hrvatskoj napreduje velikim koracima. Nije to slučajno, jer klubovi usprkos teškim financijskim uvjetima rade odlično i liga je vrlo kvalitetna i iznimno izjednačena. Novo Vrijeme i Pula bili su u elitnim skupinama Lige prvaka, a sada nisu ni u finalu doigravanja. To je samo jedan od dokaza kvalitete.

Za razliku od nogometnih klubova koji vole "ratovati" i ne žele formirati tijelo koje bi ih predstavljalo, u futsalu su klubovi sjeli zajedno te napravili strategiju čiji se rezultati itekako osjete na utakmicama. Futsal osim što pruža kvalitetu, donosi i respektabilan broj gledatelja na tribinama. Futsal je postao daleko najgledaniji dvoranski sport u Hrvatskoj.

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić nazočio je u petak futsal spektaklu u Ciboni. Naravno da je ostao impresioniran viđenim.

"Oduševljen sam viđenim u prepunom Draženovom domu, od odličnog futsala do sjajne atmosfere na tribinama. Ova finalna serija između Futsal Dinama i Olmissuma je briljantna promocija našeg futsala te odajem priznanje finalistima koji nemaju samo izvrsne ekipe već su uistinu vrhunski organizirani klubovi i izvan terena. HNS će nastaviti ulagati u razvoj futsala koji je po posjećenosti najpopularniji dvoranski sport u Hrvatskoj, a ovakvom navijačkom kulisom kakvu smo vidjeli u Zagrebu teško se može pohvaliti bilo koja futsal liga u Europi."

Svaka čast Dinamu i Olmissumu, ali svaka čast i svim ostalim futsal klubovima u ligi. Gotovo 6000 navijača i fantastična atmosfera u Cibonu zajednička je pobjeda svih njih...

Linker
27. srpanj 2024 01:49