AFP
POČEO ZABIJATI

Mario Mandžukić zamolio: Nemojte me zvati đilkošem, imam ja svoje ime i prezime!

'Tako me u jednom tekstu okarakterizirao Ćiro Blažević i od onda se taj termin, kojeg vjerojatno neki niti ne razumiju, nekorektno koristi uz moje igre. Imam ime i prezime!'
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 13. rujan 2011. 18:32

Vjerojatno je točna teza da je trener diktator, ali Felix Magath je nekad bio vrhunski igrač. Kao takav dobro zna kako matchwinner zaslužuje poseban pljesak publike. Zato je u 85. minuti pozvao Maria Mandžukića, dvostrukog strijelca za pobjedu nad "omraženim" mu Schalkeom, da uz standing ovation prošeta do klupe...

- Osjećaj je sjajan, bez dvojbe, kad svih 30 tisuća ljudi na rasprodanom stadionu ustane na noge i ovacijama te ispraća sa terena. Zbog takvih se trenutaka čovjek bavi nogometom - kazao nam je u ponedjeljak prijepodne očito zadovoljni Mario Mandžukić.

U trenutku zadovoljstva jer je golovima (opet) donio važnu pobjedu svom klubu Mandžukić nam je želio naglasiti:

- Zamolio bih sve one koji pišu o meni da me prestanu oslovljavati sa "đilkoš" jer ja to nisam. Tako me u jednom tekstu okarakterizirao Ćiro Blažević i od onda se taj termin, kojeg vjerojatno neki niti ne razumiju, nekorektno koristi uz moje igre. Imam ime i prezime i bilo bi u redu da me se tako i oslovljava, bez obzira da li me se hvali ili kritizira.

Kakvo je raspoloženje u Wolfsburgu, odnosno kakve su metode Felixa Magatha možda nam najbolje oslikava rečenica hrvatskog napadača:

- Upravo sam se probudio i jedva čekam otići do Berlina ili Hannovera, to je oko sat i pol odnosno 45 minuta vožnje od Wolfsburga, da se malo opustim. Trener nas je nagradio slobodnim danom i moram to iskoristiti.

Mislite li da će ovaj učinak doprinijeti da zaboravi najavljenu kaznu od 10 tisuća eura koju vam je odrezao jer ste prošlu utakmicu premalo trčali u defenzivi?

- Neću to komentirati, bilo pa prošlo. Imam svoje mišljenje o tome ali sve počinje i završava sa trenerovom odlukom. On je šef i odlučuje. Nema uopće potrebe za ikakvom prašinom oko toga.

Kakve su ambicije Wolfsburga u sezoni?

- Magath je to već najavio, cilj nam je nastup u Europi.

Eto, vi bez Europe, a Dinamo u LP.

- Svaka čast momcima i jedva čekam prijenos utakmice s Realom. Dečki su zaslužili LP i sada im ne trebaju imperativi.

Linker
18. travanj 2024 14:16