UWE ANSPACH Dpa Picture-alliance Via Afp
KLUB SVE POTVRDIO

Mario Vušković pozitivan i na drugom testu za doping, prijeti mu čak i kraj karijere u 22. godini?

Teški i neizvjesni dani slijede hrvatskom nogometašu, bivšem hajdukovcu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 15. prosinac 2022. 19:28

Njemački nogometni savez u četvrtak je objavio kako je došao rezultat B uzorka koji je poslan na testiranje nakon što je Vušković bio pozitivan na nedozvoljene supstance nakon prvog testiranja na doping. I drugi test je također pozitivan!

Branič HSV-a i U21 reprezentacije Hrvatske pao je sredinom rujna na doping-testu nakon što su u uzorku njegovog urina pronađeni tragovi zabranjenog eritropoetina. U pitanju je hormon koji stimulira proizvodnju crvenih krvnih stanica što omogućuje krvi da apsorbira više kisika.

image
HASAN BRATIC Dpa Picture-alliance Via Afp

Vušković se branio kako ne zna kako se nedozvoljeno sredstvo našlo u njegovom organizimu, no njemački nogometni savez protiv njega je pokrenuo istragu, Sportski sud izrekao mu je privremenu zabranu igranja utakmica, a klub odstranio s treninga sve dok se slučaj ne razriješi.

Njemački Zeit svojedobno je objavi kako Vušković za ovaj prekršaj može dobiti četiri godine zabrane bavljenja nogometom, a može biti kažnjen i novčano te kaznom zatvora do tri godine.



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"Izostanak Brozovića bit će veliki udarac za Hrvatsku, a Dalić bi zbog toga mogao promijeniti sustav." To je glavni zaključak današnjeg Mundocasta u kojem nam je u gostima bio nogometni stručnjak Robert Palikuča. Pogledajte Mundocast:

Linker
14. travanj 2024 15:27