Cb/Imago Sportfotodienst/Profimedia
VELIKA BITKA HRVATA

Mario Vušković u petak doznaje presudu, Nijemci otkrili važan, dosad nepoznat detalj

Bivši stoper Hajduka je na kraju svoje pravne bitke i pokušaja da dokaže nevinost
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 16. ožujak 2023. 19:31

Mario Vušković u petak će saznati svoju sudbinu. Bivši branič Hajduka, danas član HSV-a, izašao je pred sud pod teškim optužbama da je koristio nedozvoljeni eritropoetin, doping koji se koristi za poboljšavanje performansi.

Njemački Bild posvetio je slučaju veliku pozornost te naveo detalj koji je do sada bio nepoznat. Vušković je, naime, u studenom bio na pregledu u Sveučilišnoj bolnici u Eppendorfu, a ondje je utvrđeno kako na njegovom tijelu nema tragova igle. Hrvatski nogometaš je u pisanoj izjavi DFB-u sredinom siječnja kazao kako je nevin, a isto je ponovio i pred sportskim sudom DFB-a.

Početkom godine prošao je, pak, i detektor laži u Engleskoj, koji mu je pokazao kako govori istinu po pitanju svjesnog uzimanja dopinga. Nažalost, nalaz poligrafa se ne uzima u obzir na sudu. U korist mu, međutim, svakako idu pogreške napravljene u proceduri prilikom doping kontrole čime je nalaz prilično komprimitiran.

- Borit ću se za svoju nevinost do kraja. Nadam se da se uskoro vidimo na terenu - poručio je, pak, prije nekoliko dana na Instagramu.

Proglase li ga krivim, 21-godišnjem hrvatskom nogometašu u najgorem slučaju prijeti zabrana igranja nogometa od čak četiri godine, što bi bio težak udarac za njegovu karijeru. Vušković je ljetos potpisao ugovor s HSV-om do 2025. godine nakon što je prethodno njemački klub obeštetio Hajduk s tri milijuna eura.

Linker
19. travanj 2024 01:28